Hypotéční banka přichází se splatností na 40 let

Hypoteční banka prodlužuje od 1. prosince maximální dobu splácení hypotéky na 40 let, a nabízí tak nejnižší splátky na českém trhu. Dosud bylo možné v Česku získat hypotéku maximálně na 30 let. Zároveň Hypoteční banka zvyšuje hranici věku, do které je nutné úvěr splatit, a to ze 65 na 70 let. Obě novinky tedy zpřístupňují hypotéky i těm, kteří na ně dosud nedosáhli buď kvůli vysokým splátkám, nebo vyššímu věku.

 

„Díky nízkým splátkám se teď hypotéky zpřístupní i klientům, pro které dosud byly hypotéky nedostupné nebo si chtěli půjčit více peněz. Klienti mohou nyní splácet hypotéku mnohem déle, což jim umožní měsíčně platit nižší částku než dosud,“ upřesňuje Radomíra Papoušková, ředitelka odboru řízení produktů Hypoteční banky.

 

Čtyřicetiletá splatnost je na českém hypotečním trhu zcela unikátní, jelikož se jedná o dosud nejdelší možnost splácení. Tuto nabídku uvítají především klienti, kteří potřebují kvůli svým příjmům co nejnižší splátky nebo si chtějí půjčit větší částku. Prodlouženou splatnost lze využít u všech účelových úvěrů (tj. hypotéky na bydlení) do výše 70 % hodnoty zastavované nemovitosti.

 

Pro ilustraci, měsíční splátka dvoumilionové hypotéky s minimální úrokovou sazbou na jeden rok činí při splatnosti 30 let 9479 , ale při splatnosti 40 let jen 8284 , to znamená snížení o 1195 . Zároveň klienti, kteří si mohli půjčit například maximálně 4 mil. , teď mohou díky rozložení splátek do delšího časového období získat o 600 tis. více.

 

Možnost splácet hypotéku až do 70 let místo původních 65 let je připravená pro lidi ve středním
a vyšším věku, kteří potřebují peníze nejen na pořízení či rekonstrukci nemovitosti. Hypotéku mohou splácet delší dobu, aniž by kvůli tomu museli shánět mladší spoludlužníky. „Chceme především pomoci lidem, jež z nejrůznějších osobních či rodinných důvodů musejí řešit své bydlení až v pozdějším období svého života,“ dodává Papoušková.

Zdroj: TZ Hypotéční banka



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Bydlení rubrika