UniCredit Leasing zaznamenal v prvním pololetí výrazný nárůst leasingu nemovitostí

UniCredit Leasing zaznamenal v prvním pololetí výrazný nárůst leasingu nemovitostí

 

Výsledky UniCredit Leasing za první pololetí letošního roku ukazují na vzrůstající zájem klientů o leasing nemovitostí. V porovnání se stejným obdobím roku 2007 se objem nových obchodů v tomto segmentu zdvojnásobil na 647 milionů . Celkově uzavřela společnost UniCredit Leasing za prvních šest měsíců nové obchody v objemu 7,2 miliardy , což je prakticky stejný objem jako v minulém roce. Celkový součet zahrnuje leasing movitých věcí a nemovitostí*, spotřebitelské a podnikatelské úvěry.

 

„Z našeho pohledu je klíčové, že se nám v prvním pololetí letošního roku podařilo v meziročním srovnání o více než pět procent zvýšit financovanou hodnotu za všechny produkty a komodity, a tím také potvrdit výhodnost univerzálního konceptu firmy,“ uvedl Jiří Matula, generální ředitel a předseda představenstva UniCredit Leasing. „Aktuální výsledky rovněž naznačují, že financování nákupu movitých věcí prostřednictvím leasingu je zřejmě již za svým vrcholem a leasingové společnosti se stále více prosazují i v oblasti úvěrových produktů,“ doplňuje Jiří Matula.

 

Podle Jiřího Matuly se společnosti UniCredit Leasing podařilo meziročně výrazně navýšit objem poskytnutých úvěrů. V případě spotřebitelských úvěrů činil nárůst 54 % (270 milionů ). Ještě k dynamičtějšímu vzestupu došlo u úvěrů pro podnikatele, kterých za prvních šest měsíců poskytla společnost UniCredit Leasing za více než 674 milionů , což je o 65 % více než v minulém roce.

 

* Výsledky za nemovitosti jsou vykazovány Českou leasingovou a finanční asociací jen na konci příslušného roku, ne na kvartální / pololetní bázi.

 

 

Dodatečné informace:

UniCredit Leasing CZ, a.s. patří do renomované evropské finanční skupiny UniCredit Group. V České republice má ve svém portfoliu více než 300 000 realizovaných smluv o financování v celkové hodnotě více než 170 miliard korun. Univerzální nabídka financování zahrnuje leasing, úvěr a splátkový prodej. Umožňuje financování téměř všech komodit – motocyklů, osobních a užitkových automobilů, nákladních vozů a ostatní dopravní techniky, strojů a technologií i nemovitostí. Nabídku doplňují dceřiné společnosti Renault Leasing, UniCredit Fleet Management (operativní leasing) a UniCredit pojišťovací makléřská.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy