Největší úvěrový obchod nejen v historii ČMSS ale i v rámci celého trhu stavebního spoření

Největší úvěrový obchod nejen v historii ČMSS ale i v rámci celého trhu stavebního spoření:

Za červenec poskytla ČMSS na bydlení více než 3,2 miliardy korun.

 

Prázdninový měsíc červenec se stal pro Českomoravskou stavební spořitelnu měsícem jedinečného úvěrového rekordu, který potvrzuje její vedoucí pozici na trhu.

 

Financování bytových potřeb

 

Objem poskytnutých úvěrů za měsíc červenec roku 2008 překročil hranici 3,2 miliardy korun. Tímto výkonem si ČMSS připsala další prvenství a postarala se o nový rekord v celém oboru stavebního spoření v České republice.

„ Vzhledem k vysoké úrokové hladině na trhu je úvěr ze stavebního spoření stále výhodnější. Mnoho našich klientů právě nyní využívá pevné úrokové sazby, kterou si zajistili již při podpisu smlouvy o stavebním spoření,“ uvádí k rostoucímu zájmu o úvěry ze stavebního spoření člen představenstva ČMSS Manfred Koller.

 

Českomoravská stavební spořitelna je dlouhodobě největším poskytovatelem úvěrů na bydlení v České republice. Od počátku své existence poskytla svým klientům již 697 489 úvěrů na bydlení v objemu 170,7 miliard korun. Rok 2008 i roky předchozí jsou ve znamení neustále se zvyšujících rekordů. „Každý měsíc se naše bilance zlepšuje a my zaznamenáváme stále větší zájem klientů o investice do bydlení. Naši klienti stále více chápou vlastní střechu nad hlavou jako základní kámen k spokojené budoucnosti,“ uvádí Manfred Koller.

 

Za sedm měsíců tohoto roku poskytla ČMSS úvěry v celkovém objemu 19,9 miliard korun a meziroční nárůst o 24, 2 % jen potvrzuje její rekordní bilanci. Tato skutečnost je zajímavá zejména v situaci, kdy úvěrový trh obecně stagnuje a klesá.

 

Významnou měrou se na výše uvedených výsledcích podílí i přeúvěrování.

Trhu stavebního spoření se v současné době otevírá zcela nové obchodní pole. „Trh přeúvěrování je pro nás velice zajímavý a i tady se chceme stát  významným hráčem,“ poznamenává Manfred Koller.

 

Z obchodních výsledků ČMSS za leden až červenec 2008

 

Počet poskytnutých úvěrů na bydlení                                       40 820

Objem poskytnutých úvěrů na bydlení                                     19,9 miliardy korun

- meziroční nárůst                                                                24,2 %

 

 

 

tiskovyutvar@cmss.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy