Gastro & hotelset – 4. veletrh gastronomického zařízení, potravin a nápojů a vybavení pro hotely a restaurace

Gastro & hotelset – 4. veletrh gastronomického zařízení, potravin a nápojů a vybavení pro hotely a restaurace

 

Ve dnech 11. – 13. září 2008 se v pražském výstavním areálu PVA Letňany koná 4. ročník veletrhu Gastro & hotelset. Souběžně s ním bude na stejném místě probíhat také interiérový veletrh Tendence a veletrh pro krásu těla i duše Wellness Balnea – přijďte se na ně podívat ve dnech 11. – 14. září.

 

„Oblast gastronomie se posouvá směrem ke gurmánství, u jídla nejde o množství, ale o kvalitu surovin i výsledku, perfektní přípravu. Úroveň služeb v gastronomii i hoteliérství je ukázkou vyspělosti ekonomiky i lidí samotných. Věříme, že veletrh Gastro & hotelset k profesionalizaci těchto oborů přispívá,“ říká Martin Přívětivý, manager veletrhu Gastro & hotelset. Jelikož cestovní ruch tvoří velké procento příjmů v České republice, je třeba na úroveň služeb klást skutečně velký důraz. Stále ještě se nedá říci, že bychom se v této oblasti dostali na laťku západních zemí, ale zlepšení kvality a přiblížení se světové úrovni je u nás jasně znát. Zájem provozovatelů o nové trendy, o vzdělávání svých zaměstnanců, o investice do vybavení, to vše svědčí o zlepšování gastronomických a hotelových služeb.

 

„Víme, že je v tomto oboru velký potenciál, veletrh se každým rokem mění, roste. Letošní čtvrtý ročník bude zase o něco pestřejší než předchozí. Navíc se zde návštěvníci budou moci seznámit například s ,Fair trade‘ neboli s produkty spravedlivého obchodu, což je projekt velmi významný pro pomoc rozvojovým zemím a v souladu s trendy bio.

Doprovodný program je zase ve znamení kávy – nápoje, jehož kvalita výrazně ovlivňuje popularitu gastronomických provozů,“ láká návštěvníky Martin Přívětivý.

 

V loňském roce navštívilo výstavní plochu o rozloze 1.800 m2  s 94 vystavovateli 32.000 návštěvníků. Oproti loňskému roku bude vystavovatelů o něco méně (nepokračuje se již v soutěži o nejhezčí pivní sklenici a vinnou láhev; ubylo tedy vystavovatelů z těchto oblastí), rozšířena je ale nomenklatura o vybavení pro hotely a restaurace. Posílena je také sekce potravin a nápojů.

 

Co konkrétně nás na veletrhu čeká? Vystavovatelé ze všech oblastí a odvětví, na které si v souladu se zaměřením veletrhu vzpomenete. Od firem, které provoz zařídí (architektonická firma ARCHITO, Electrolux Professional, Matthes gastro, s.r.o.

VERMI GASTRO MASCHINEN, s.r.o., dodavatel kuchyňského inventáře, skla apod. i gastronomické aktivní techniky nebo třeba hotelové a restaurační informační systémy AGNIS s.r.o.) až po dodavatele, kteří jsou třeba k jeho fungování. Návštěvníci se zde setkají s dovozci a výrobci všech možných nápojů –

například výhradním dovozcem italské kávy (SWEETCOFFEE s.r.o.), výrobci piva (PIVOVAR NOVÁ PAKA a.s., BOHEMIA REGENT, a.s.), dodavateli vína (TEMPLÁŘSKÉ SKLEPY ČEJKOVICE). Prezentovat se budou firmy dodávající nápojové automaty i nápojové směsi, kávovary, pečivo. Chybět nebude ani odborná literatura (ECONOMIA a.s., Burda Praha, spol. s r.o., GastroPress, s.r.o., SVĚT OBCHODU). Přítomni budou také  odborníci z Asociace hotelů a restaurací České republiky.

 

 

 

 

Gastro & hotelset je prestižní veletrh, místo setkání odborníků, obchodníků, výrobců a provozovatelů služeb v oblasti gastronomie a hoteliérství. Mezi vystavovateli najdete většinu významných společností působících v daném oboru na českém trhu. Kdo chce o těchto oborech něco vědět a mít přehled, zapíše si data 11. – 13. září do svého diáře.

 

Více na www.gastroset.eu

 

 

11. září ve 13 hodin v sále číslo 3 areálu PVA Letňany proběhne tisková konference na téma „Novinky v oblasti veřejného stravování, hygienických norem a dalších aktuálních problémů spojených s veřejným stravováním“ za účasti zástupců Ministerstva zdravotnictví ČR, zástupců Hlavního hygienika ČR a zástupců Magistrátu hlavního města Prahy a představitelů firmy Electrolux Professional a firmy Matthes gastro, s.r.o.

 

Informace pro návštěvníky:

 

Otevření veletrhu:

čtvrtek  11. 9.  10.00 – 18.00 hod.
pátek    12. 9.  10.00 – 18.00 hod.
sobota   13. 9.  10.00 – 18.00 hod.


Ceny vstupného:

Cena vstupenky dospělý    150
Cena vstupenky od 14,00 happy hour 120
Cena vstupenky děti              10

Pro press vstup zdarma:

 

Stačí se prokázat přímo v presscentru u vstupu do areálu Letňany.

Zde obdržíte veškeré tiskové materiály, nebude chybět ani malé občerstvení.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy