Příprava okapů na zimu - zpevnění

Příprava okapů na zimu - zpevnění

Okapový systém Lindab Rainline má spoustu výhod o kterých se již mnoho napsalo. Výhodou, která nás zajímá v období nadcházejícího podzimu a zimy jsou prvky určené ke zpevnění a způsoby montáže, díky kterým je systém schopen čelit přívalům sněhu a zimní nepřízně počasí.

První je možnost demontáže žlabů. Tuto schopnost ocení nejvíce majitelé objektů v horských oblastech, kde se často žlaby na zimu demontují, aby je nestrhl ze střechy sjíždějící sníh. V případě, že žlaby na zimu demontovat nechceme, nebo nemůžeme, použijeme prvek s názvem STAG, který je určen především ke zpevnění rohů a koutů, ale dá se použít také ke zpevnění žlabu a používá se ve stejném počtu jako žlabové háky.

V každém případě je dobré na horách zamezit tomu, aby se žlab sesuvem sněhu deformoval. Nejjednoduší způsob jak toho lze docílit je, že se okapový žlab zapustí více pod úroveň okapové hrany, aby nestál v cestě sjíždějícímu sněhu.

Další možností ochrany okapů v horských oblastech je použití protisněhových zábran z řady LindabProtectline. Umístění trubkových sněhových zábran nad prostory kde se pohybují lidé, nebo např. parkují auta, rozrážeče sněhu v místech, kde může sníh padat ze střechy, např. na zahradu, ale ne ve velkých masách, které by mohly žlab strhnout.     

Než ale přijde zima, nezapomeňte svým zákazníkům doporučit běžnou kontrolu a odstranění spadaného listí. Tuto činnost výrazně usnadní prvky DVSIL – nerezová filtrační vložka, RT – plastový lapač nečistot a SLS samočisticí plastový lapač nečistot.

 


Okapový systém LindabRainline je nejkompletnější systém pro odvodňování střech, pro který je charakteristická vysoká kvalita materiálu, bezúdržbovost a snadná montáž. Systém LindabRainline se skládá z množství prvků, které jsou potřebné pro dokonalé odvodnění střech a je osvědčený a vyzkoušený na střechách ve skandinávském podnebí - v oblastech s velkým množstvím sněhu a silnými mrazy, stejně tak i v zemích, kde je velmi teplo a hodně dnů slunečního svitu. Ocelový, žárově pozinkovaný plech s ochrannou barevnou vrstvou HB Polyesteru po obou stranách zaručuje vysokou odolnost proti povětrnostním vlivům, velmi dobrou ochranu proti korozi a přirozeně trvanlivou a přitažlivou povrchovou úpravu, která nevyžaduje žádné natírání ani speciální údržbu minimálně 50 let. Materiál je velmi vhodný i pro použití v agresivním prostředí, např. v chemickém a ropném průmyslu.

 Výhody okapového systému LindabRainline

·         Vysoká životnost minimálně 50 let

·         Minimální údržba

·         Jednoduchá montáž

·         Odolnost proti korozi

·         Barevná stálost

·         10 barevných odstínů

 

Lindab s.r.o.:  Na Hůrce 1081/6, 161 00 Praha 6 – Ruzyně; tel.: +420 233 107 200; fax: +420 233 107 250;  info@lindab.cz, www.lindab.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy