Známé osobnosti osedlají na 118. Velké pardubické dřevěné koně !!

Známé osobnosti osedlají

na 118. Velké pardubické České pojišťovny unikátní dřevěné koně

 

Praha, 30. září 2008 – Po dostihové dráze nebudou při 118. Velké pardubické České pojišťovny dusat jen koňská kopyta, ale také boty a botky populárních osobností hereckého, mediálního a sportovního světa, které změří síly v prvním ročníku unikátního charitativního dostihu na malovaných dřevěných koních MEDELACup.

 

Svou premiéru si MEDELACup na pardubickém závodišti odbyl v květnu při kvalifikačním dostihu. Vítězkou se o mnoho koňských délek stala plavkyně Yvetta Hlaváčová s kobylkou Victorkou od výtvarníka Jiřího Votruby. V neděli 12. října ve 13.40 hod. tak Yvetta nastoupí na start MEDELACupu v roli favoritky. Dřevěné koně osedlají také herečky Ljuba Krbová a Milena Steinmasslová, moderátorky Ester Janečková a Zuzana Belohorcová, modelka Agáta Hanychová, herci Jan Potměšil a David Novotný, moderátor Dalibor Gondík, hudebník Milan Cais a další populární tváře. Klání osobností bude komentovat Lejla Abbasová.

 

Netradiční dostih představí neobvyklá umělecká díla, dřevěné koně malované známými českými výtvarníky, které bude možné získat v charitativní dražbě. Její výtěžek  putuje na aktivity Projektu MEDELA, který je součástí nadačního fondu Asante Kenya založeného moderátorkou Lejlou Abbasovou. Každý rok MEDELA podporuje vybrané aktivity neziskových organizacích, které pomáhají ohroženým dětem v různých koutech světa. V letošním roce pomoc směřuje do Guatemaly, Keni, Čečenska a České republiky. Projektu MEDELA budou moci přispět všichni návštěvníci 118. Velké pardubické České pojišťovny, kteří si vsadí na vítěze MEDELACupu. Odměnou bude nejen dobrý pocit, ale také možnost vyhrát jednoho z originálních dřevěných koní, knihu Pohádky z jiných světů nebo kalendář MEDELA.

 

První ročník MEDELACupu se koná pod záštitou primátora města Pardubice pana Jaroslava Demla. Právě na galavečeru města proběhne úvodní dražba malovaných dřevěných koní. S populárními jezdci a svými dřevěnými favority se budete moci setkat ještě jednou, a to 11. listopadu v pražském obchodním centru Nový Smíchov při vernisáži výstavy unikátních malovaných dřevěných koní, další budou vystavení v pobočkách Citibank. Výstava potrvá až do Tří králů 2009. Zájemci o zakoupení některého z originálních ořů do své domácí stáje, se mohou od 11. do 18. listopadu a od 8. do 15. prosince zapojit do jejich dražby na Aukro.cz. Výtěžek z aukce bude prostřednictvím Projektu MEDELA beze zbytku rozdělen mezi aktivity pomáhající ohroženým dětem a jejich rodičům v České republice (Život na nečisto, www.muzydetem.cz), Guatemale (projekt Asociace Ixchel ve spolupráci s nadačním fondem Inka, www.peru.cz/inka), Čečensku (Berkat o.s. – Praktický Rodinný Institut Eva-PRIE, www.berkat.cz) a v Keni (projekt Tuum - NGO Shade ve spolupráci s Veterinární a farmaceutickou universitou v Brně).

      Podrobnosti o aktivitách a akcích Projektu MEDELA naleznete na www.projektmedela.org.

 

Pro další informace kontaktuje:

Markéta Hlavicová, 603 28 36 26, marketa.hlavicova@yaro.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy