Mimosa - nejen květináč a váza, ale i elegantní doplněk do interiéru

Přemýšlíte, jak si svůj interiér vylepšíte v letošním předvánočním období? Nebo jaký vyberete originální vánoční dárek? Společnost Plastia Vám přináší tip na elegantní doplněk do interiéru a dokonalou péči o květiny v jednom. Nový interiérový samozavlažovací květináč Plastia Mimosa spolu s vázou Plastia Mimosa jsou vhodným dárkem pro Vaše blízké nebo krásný doplňkem Vašeho bydlení. Uspokojí svým vzhledem i vlastnostmi jak milovníky designu, tak i pěstitele květin. 

„V chladném předvánočním období se více soustředíme na design květináčů a téma výzdoby interiérů,“ říká Lenka Novotná, jednatelka společnosti Plastia. „Proto přicházíme na trh s novinkou na poli samozavlažovacích květináčů, které uspokojí milovníky designu i pěstování květin právě nyní. Integrovaný samozavlažovací systém zaručuje rostlinám dostatek vláhy a zároveň zabraňuje jejich přemokření. Do moderních tvarů nádob jsme zakomponovali již námi osvědčený systém samozavlažování,“ dodává Lenka Novotná.                  

Neobyčejný punc interiéru dodá samozavlažovací květináč Plastia Mimosa a váza Plastia Mimosa. Okouzlí Vás svým elegantním designem a pestrou škálou trendových barev. Výměnná vložka s knoty v květináči zaručuje možnost měnit jeho barvu podle Vašich představ a bez přesazování. Stačí zakoupit nový obal a květinu i s vložkou do něj vložit. Ke květináči je přidaný hladinoměr, který Vám ukáže množství vody v rezervoáru. Pěstování květin v samozavlažovacích   květináčích  je   opravdu  snadné.

Vhodné květiny do samozavlažovacího květináče Mimosa:
Do tohoto květináče je možné sázet veškeré interiérové rostliny

Plastia upozorňuje:
Do samozavlažovacích systémů nejsou vhodné cibuloviny, které nepotřebují neustálý dostatek vláhy.

Plastia návod k pěstování v květináčích Mimosa
1. Zkontrolujte knot, aby dosahoval oběma konci na dno nádoby. Knot použijte v případě, že se jedná o rostlinu náročnou na dostatečný přísun vody. Pro suchomilné rostliny není knot potřebný.
2. Na dno vložky nasypte drenáž, maximálně do výšky 1 cm. Pokud použijete knot, drenáž nesmí přijít na knot.
3. Drenáž zasypte pěstebním substrátem do maximální výšky 1 cm pod okraj květináče. 4. Rostlinu zalijte, přebytečná voda proteče přes substrát do rezervoáru vody.

S pomocí vázy Plastia Mimosa si snadno vytvoříte efektní aranžmá. Stačí do ní nasypat gelové perličky, které jsou součástí vázy Mimosa. Ty se po zalití vodou zvětší a vyplní vázu. Můžete si tak vytvořit své vlastní aranžmá, které udělá radost Vám i Vašim květinám. Do vázy Mimosa můžete uspořádat řezané květiny nebo rostliny vhodné pro hydroponické pěstování (pěstování rostlin v umělém živném prostředí, kde jsou všechny požadované prvky v lehce stravitelně formě, a to sice formou roztoku
). Používat lze i různých přírodních materiálů jako například kamínky, sušené plody, různobarevné písky a podobně. Vaší fantazii se meze nekladou.

 

Rodinná společnost Plastia byla založena v roce 1993 a od svého prvopočátku se věnuje zpracování plastů. Do roku 1995 se datují začátky výrobního programu pro zahradu, který je úspěšně rozvíjen až do dnešní doby. Vyrábí samozavlažovací nádoby, které se staly velkou dominantou společnosti. Dále květináče, rozstřikovače a další produkty pro zahradu. V roce 2003 byl přidán zimní program s výrobky pro zimní sezónu, který zahrnuje skládací i teleskopické  lopaty na sníh a lopaty na sníh pro děti. Produkty jsou vyráběny pod neustálou kontrolou kvality, s každoročními inovacemi a novinkami. Za účelem získat co nejvíce informací o potřebách rostlin provedla společnost Plastia vegetační pokus ve Výzkumném ústavu pro krajinu a okrasné zahradnictví v Průhonicích, kdy porovnávala četnosti závlah u pokojových rostlin a ověřovala vliv nasávacího knot



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy