Veletrh Dům a zahrada otevře veřejnosti své brány na libereckém výstavišti LVT

TNBiz, 20.5.2010
Mediafax

LIBEREC (MEDIAFAX) - Pořadatelská společnost Diamant Expo letos úplně vyprodala výstavní areál libereckých LVT pro šestý ročník veletrhu Dům a zahrada, který začne ve čtvrtek v 9 hodin. Manažerka veletrhu Štěpánka Portz řekla agentuře Mediafax, že letos se přihlásilo rekordních 296 vystavovatelů.

„Veletrh Dům a zahrada potrvá v areálu libereckého výstaviště LVT od čtvrtka 20. května do neděle 23. května. Předpokládáme účast 25 tisíc až 30 tisíc návštěvníků. Loni navštívilo tento veletrh 24 001 návštěvníků,“ uvedla manažerka Portz. Dodala, že plocha všech částí libereckého výstaviště bude zcela zaplněna. Vstup na výstavu zajistili z hlavního vchodu v Masarykově ulici a také z Tržního náměstí. Ve čtyřech veletržních dnech se představí skoro 300 vystavovatelů z celé České republiky. Jarní veletrh obohatí také desítky nových vystavovatelů, kteří se představí v Liberci poprvé.

Výstava Dům a zahrada Liberec podle manažerky Portz přináší návštěvníkům ucelený pohled na moderní trendy pro stavbu a bydlení. Tradice, prestiž, stoupající návštěvnost a rozloha výstavní plochy zařadila veletrh k nejoblíbenějším akcím svého druhu. „I přes ekonomickou krizi jsme v letošním roce zaznamenali nevídaný zájem vystavovatelů. Z důvodu obrovského zájmu a omezených kapacit výstaviště, jsme museli opět rozšířit výstavní prostory. Během výstavy Dům a zahrada Liberec na libereckém výstavišti přibude pět pavilonů, které běžně nejsou v libereckém výstavním areálu,“ poukázala manažerka.

Pavilony I, F, F1, E a G patří k hlavním stavebním pavilonům. Představí se v nich například společnosti, které nabízejí dřevostavby, nízkoenergetické domy na klíč, přední výrobci a dodavatelé stavebních materiálů, fasád a izolací. V těchto pavilonech lidé naleznou řešení vytápění od topných čerpadel, solárních systémů až po krbová a kachlová kamna. Návštěvníci naleznou ucelený přehled v oblasti úspor energií a alternativních zdrojů. Uspokojí i ty, co teprve staví nebo se na to chystají. Účast na veletrhu přijaly také firmy zabývající se veškerými stavebními pracemi v domech i bytech i různými druhy stavebních materiálů, jako jsou zdiva, obklady a dlažby, střešní krytiny, zateplovací a komínové systémy, koupelny, okna, dveře, schody, podlahy, krby a topenářské firmy.

Pavilony D a B jsou tradičně specializované pavilony pro firmy z oblasti interiérů. Představí se v nich výrobci a prodejci sedacího, ložního, obývacího, kuchyňského či dětského nábytku z různých materiálů, přes tradiční dřevo až po ratan, teak a plast. Chybět nebudou ani podlahové krytiny. Představí se také společnosti, specializující se na návrhy a výrobu kuchyní a prodejci centrálních i klasických vysavačů.

Pavilony H a H1 budou prodejními pavilony. Na venkovní ploše se představí firmy specializované na zahradnický materiál a potřeby pro zahrádkáře. Zakoupit zde lze množství keřů, stromků, cibuloviny, okrasné rostliny, ale i zahradní nábytek, zahradní krby, žebříky, skleníky a bazény. Novým partnerem veletrhu se stala společnost OBI.

Poslední částí výstavy bude expozice garážových vrat a plotů.

Návštěvníci veletrhu budou moci využít veletržní slevy, které připravují jednotliví vystavovatelé. Lidé naleznou pod jednou střechou a v jednom termínu vše, co je zajímá z oboru bydlení, zhlédnou novinky a mohou získat důležité rady a informace z pěti stěžejních oborů, jmenovitě zahrada, stavba, nábytek, dekorace bytu a bydlení.

Pavel Smrž, smrz@mediafax.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada