Inteligentní dům – trend moderního bydlení

Inteligentní domy a byty již nejsou hudbou budoucnosti pro několik technických nadšenců nebo nedostupným luxusem pro pár vyvolených. Díky společnosti Insight Home  a jejímu systému inHome jsou inteligentní systémy dostupnou možností pro všechny, kdo chtějí moderně bydlet, šetřit prostředky na provoz a zvýšit zabezpečení domácnosti. inHome nabízí pohodlný a bezpečný životní styl, který může být šetrný k životnímu prostředí.

Možnost přesvědčit se na vlastní oči nabízí unikátní projekt Centra inovací pro technologie inteligentního bydlení v Praze 4 – Cholupicích (CITIB, www.CITIB.eu), které společnost Insight Home vybudovala jako ukázkový areál Rodinné domy s inteligencípro představení nejmodernějších standardů. Domluvte si návštěvu ještě dnes!

Systém inHome se skládá celkem z pěti na sobě nezávislých oblastí pro řízení zabezpečení, úspor, pohodlí, zábavy a ekologie, které je možné realizovat postupně anebo najednou.

Bezpečí

V jakýkoliv okamžik máte přehled o chodu své domácnosti – ať už jde o alarm, požární čidla, kamerový systém nebo infračervené závory. Pomocí infračervených závor můžete hlídat, aby děti nepřekročily nebezpečnou vzdálenost k bazénu. Při jakékoliv nestandardní události jste informováni pomocí SMS (snížení teploty v akváriu, výpadek elektrického proudu, topení, apod.). Při odchodu posledního člena rody se automaticky zapne alarm, vypnou světla a požadované zásuvky, stáhnou se žaluzie a přepne topení/ klimatizace na udržovací režim. Systém umožňuje náhodně rozsvěcet v místnostech, a tak simulovat vaši přítomnost.

Jak vznikne takový inteligentní dům a kolik to stojí ? - II.část

 

Úspory

inHome umožňuje libovolně určovat funkčnost vypínačů. Jedním vypínačem lze ovládat i skupinu světel a vytvářet světelné scény o různé intenzitě. Nejste-li delší dobu v místnosti, systém sám zhasne. Obývací pokoje a moderní technologiePodle venkovních světelných podmínek se upravuje i osvětlení interiéru. inHome efektivně řídí a monitoruje spotřebu energií. Řídicí systém dokáže optimálně kombinovat vytápění z různých tepelných zdrojů. V případě deště zavře automaticky střešní okna, v případě větru zatáhne markýzy. Díky regulaci proto dochází k významným úsporám na tepelných energiích.

 

Pohodlí

Ovládání je velmi jednoduché a zcela intuitivní – stačí dotyk vašeho prstu. Každý člen domácnosti může mít jinou ergonometrii ovládání. inHome ztlumí topení, když otevřete okno, tlumeně rozsvítí cestu na toaletu, když v noci vstanete, upozorní vás na novou poštu v domovní schránce. Před odjezdem z práce si můžete pustit pračku. Automatický budík tlumeně pustí hudbu, pomalu otevře žaluzie, spustí kávovar s vaší oblíbenou kávou a s dostatečným předstihem zapne troubu s čerstvým chlebem. Před Vašim příjezdem z hor vyhřeje saunu. Stav domu lze zkontrolovat ze zařízení, které je připojené na internet (mobilní telefon iPhone, iPad, počítač), a to i ze zahraničí.


Zábava

Z libovolné místnosti domu nebo zahrady máte k dispozici rodinné fotografie, nahrávky z dovolených, vaši oblíbenou hudbu, filmy v HD kvalitě, prostorový zvuk, internet, počítačové hry, elektronickou poštu, příjem rádiového, televizního, digitálního a satelitního vysílání. Vybrané programy se automaticky nahrávají s vynecháním reklam. Díky multifunkčním tlačítkům můžete jedním stiskem spustit přehrávání vašeho oblíbeného filmu, zároveň se ztlumí osvětlení v místnosti, případně se zatemní žaluzie, vyjede projektor a projekční plátno z podhledu a váš zesilovač se nastaví na požadovanou hlasitost.


Ekologie

Díky integraci Obývací pokoje zábavaalternativních zdrojů energie a jejich optimálnímu a efektivnímu řízení ve vazbě na nízkoenergetické nebo pasivní stavby je systém inHome velmi šetrný k životnímu prostředí.
V případě vypnutých elektrických spotřebičů,  nulové elektromagnetické vlnění ve stěnách  a podlahách.

Insight home, a.s.

Máte zájem o návštěvu inteligentního domu, chcete vědět více informací ? Napište nám 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Technika