Zastřešení bazénů

Svůj bazén chcete pochopitelně využívat v každou volnou chvíli, proto jste si ho pořizovali. Jenže když je ráno zima a voda studená, skočit do ní se vám zrovna nechce. A dost pravděpodobně se vám ani nebude chtít pouštět se do čištění vody před tím, než si půjdete krátce zaplavat. Zastřešení bazénu vám pomůže udržovat vodu v bazénu stále příjemně teplou a zároveň čistou, bez nafoukaného listí nebo prachu.

Delší a častější koupání, to je hlavní výhoda, kterou získáte díky instalaci zastřešení bazénu. Teplota vody totiž stoupne podle místních podmínek o 6 – 10 °C, aniž byste museli investovat víc do jejího ohřívání. Znamená to nejen, že si konečně užijete koupel hned po ránu a můžete si zaplavat bez čekání, až vodu ohřeje sluníčko. Můžete si také prodloužit celou koupací sezónu. Lukáš Petr ze společnosti Marimex, která zastřešení bazénů provádí, k tomu říká: „Když má někdo vyhřívaný bazén a doplní ho vhodným velkým zastřešením, může se koupat třeba už od dubna do října. Bazény pro sezonní použití pak mohou mít klidně i nižší zastřešení, lidé se totiž budou pravděpodobně koupat raději se zastřešením odsunutým, pod širým nebem. Zastřešení jim tak pomůže intenzivně si užít letní koupání.“

Vedle toho, že udržuje vodu komfortně teplou, zajistí také bazénové zastřešení pohodlnější udržování čistoty vody v bazénu. S tím souvisí i menší nutnost používání bazénové chemie. V neposlední řadě také zastřešení bazénu zvyšuje bezpečnost dětí i domácích zvířata, nemohou totiž do bazénu spadnout.

Jaké bazénové zastřešení zvolit

Segmenty, ze kterých se skládá bazénové zastřešení, mohou být vyrobeny z dutinkového nebo kompaktního polykarbonátu. Předností dutinkového polykarbonátu je především to, že lépe tepelně izoluje. Na druhou stranu je ale neprůhledný, pouze průsvitný. Kompaktní polykarbonát je naproti tomu vhodnější z hlediska vzhledu, v prostředí nepůsobí tolik jako překážka a neruší. „U velkých zastřešení většinou doporučujeme kombinaci obou materiálů. Snažíme se také zdůrazňovat, že není nutné tolik klást důraz na maximální tepelnou izolaci. Bazénové zastřešení není jako okna u vás doma. Jeden stupeň teplotního rozdílu nehraje takovou roli, důležitý je přece také estetický prožitek,“ vysvětluje Petr.

Zastřešení může být opravdu nenápadné, případně i výrazné a originální. Kromě velikosti a tvaru je totiž možné zvolit i barvu zastřešení polykarbonátových desek i hliníkových profilů.

S budováním bazénového zastřešení je nutné počítat už při plánování bazénu. Díky tomu můžete zastřešení vhodně zakomponovat do okolního prostředí. A nejen to. „Když někdo plánuje stavbu bazénu, vždy mu doporučuju, aby se předem zabýval i tím, jaké zastřešení k němu v budoucnu bude moci pořídit. Pokud vám totiž bude vyhovovat typizovaný model, můžete podstatně ušetřit. Je vždy nepříjemné, když klient musí kvůli několika centimetrům bazénu připlatit za zastřešení několik desítek tisíc korun,“ radí Petr.

Více na www.marimex.cz

 

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Bazeny, nejlépe hodnocené fotografie



Články Bazeny