Koberce - oživení každého interiéru

Solitérní kvalitní koberce mohou být špičkovým doplňkem interiéru, kterému dodají  osobitý styl i výraz. Kusové koberce doplňují klasické podlahy s parketami stejně dobře jako plovoucí podlahy, dlaždice, linoleum či PVC. Nabídka dezénů, barev, velikostí, tvarů a materiálů je nepřeberná. Nové značkové materiály garantují zvýšenou odolnost kusových koberců proti zašpinění, také antistatické vlastnosti a barevnou stálost.

Rozdělení kusových koberců podle  materiálu a způsobu výroby

100% Polypropylen
Polypropylenový kabílek bez další úpravy. Nejlevnější druh kusových koberců.

100% Polypropylen – Heatset
Polypropylenový kabílek upravený tepelným vysrážením. Na pohled i omak připomíná spíše vlnu. Oproti vlně levnější.
 
100% Polypropylen – Frisé
Tepelně upravený kabílek polypropylenu, ale se silnějším, pevnějším vlasem.
   
100% Polypropylen – Shaggy
Upravený polypropylenový kabílek (jako Frisé) s vlasem dlouhým obvykle 3 - 5 cm.

100% PAN (acryl)
Chemické vlákno, příjemné a hřejivé na dotek, nejvíce se podobá vlně. Ze všech chemických vláken má nejvyšší odolnost proti slunečnímu záření.

100% vlna
Čistá střižná vlna. Koberce z vlny mají nejdelší životnost a také nejvyšší kvalitu; tyto vlastnosti jsou promítnuté v ceně.

Rozdělení kusových koberců podle techniky výroby

Tkané,  zvané - kelimy (kilimy), oboustranné a bez vlasu, které mohou být zhotovené ručně i strojově.

Vázané  - s vlasem, zhotovené pouze ručně.

Rozdělení kusových koberců podle použití

Moderní kusové koberce

Moderní kusové koberce  se přizpůsobují současným trendům bydlení a hýří nepřebernou škálou barev, vzorů a struktur.Doplňují prostor každého bytového interiéru, dotváří atmosféru domova a plní užitnou i estetickou funkci. Moderní koberce jsou nabízeny v různých cenových relacích, od levných po luxusní. Nejpoužívanějšími materiály jsou polypropylen, PP-Heatset, PP-Frisé, PAN-akryl a Vlna-decorwool.

Klasické kusové koberce

Klasický koberec v dnešní době přejímá, nebo se volně  inspiruje vzory tradičních orientálních koberců z oblasti Persie, Střední a Malé Asie, Číny a Indie. Symboliky a kompozice se u mnohých druhů beze změn opakují, u jiných jsou pouze námětem k vytvoření nových dezénů. Klasické koberce vkusně doplňují historické, ale i zcela moderní interiéry. Luxusní klasické koberce mohou být i dobrou finanční investicí, která se léty ještě zúročí.  Klasické koberce se vyrábí zejména z přírodních, ale i z celé řady syntetických materiálů. V sortimentu jsou koberce různých kvalit, velikostí a tvarů.


 

Dětské kusové koberce

Dětské kusové koberce jsou opatřeny motivy měst, cest, skákacích panáků a dalšími motivy, které rozvíjí fantazii a otevírají prostor k mnohým hrám. Dětský koberec může být vlastním domácím hříštěm, na kterém si dítě dokáže hrát hodiny. Dětské kusové koberce mají nízký vlas a snadno se čistí.


 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry