Student a studentský nábytek - základní pravidla

Každý student má svoji představu, jakým nábytkem a jakým způsobem zařídit svůj pokoj. Základní pravidla jsou v podstatě pro všechny stejná. Pokoj pro studenta má být funkční, účelný a zároveň útulný a to není právě snadné. Na několik metrů čtverečních se musí vejít pohodlná postel, klidný kout na učení, relaxační koutek, prostorný šatník a úložné prostory.  Nábytek zaujímá ve studentském pokoji nejdůležitější roli, proto je nutné vybrat takové vybavení, které bude praktické a stylové zároveň.

¨

Pozornost bychom při výběru měli věnovat především kvalitnímu psacímu stolu s dostatkem pracovního prostoru. Ten bude mladý student využívat nejvíce. Další nezbytnou součástí je kvalitní ale přitom pohodlná židle. Důkladný výběr bychom neměli podcenit, protože sezení na nekvalitní židli může vyvolat různé zdravotní potíže. Těmi jsou nejčastěji bolesti zad, šíje a hlavy, což může mít za důsledek nesoustředěnost. Vyberme takovou židli, která je ergonomicky tvarovaná a disponuje polohovacími područkami a opěradlem, které umožňuje správné držení páteře.

Často opomíjená část vybavení bývá postel. U mladého studenta se dá počítat s kratší dobou spánku. Tím spíše by mělo jít o spánek kvalitní. K tomu slouží vhodně zvolená matrace. Velkým pomocníkem při výběru správné matrace může být informační kolečko od společnosti Gumotex. S jeho pomocí lze ideální matraci vybírat nejen dle velikosti, ale i váhy a věku. Můžete si to ověřit na internetových stránkách www.chytrematrace.cz

Další nezbytnou nábytkovou součástí studentského pokoje je šatní skříň, která může být volně stojící nebo vestavěná.

Design, výběr materiálů a další vybavení záleží především na vkusu studenta a samozřejmě také na skloubení stylu s ostatními interiérovými doplňky. Nejlepší variantou je výběr nábytku do studentského pokoje z jedné série nebo kolekce. Česká nábytkářská společnost přichází s funkční novinkou. Sestava Alborg je praktická a splní požadavky i těch nejnáročnějších. Pro svého potomka získáte stylový studentský pokoj, kde najde studijní kout, spoustu úložných prostor (zásuvky postelí, zásuvkové skříně, komody) i místo na relaxaci. Celý model je v jednoduchém skandinávském stylu, zároveň však působí teple a útulně. Použitým materiálem je masivní dřevo severské sukaté borovice.

Další informace:

Agentura Botticelli, s.r.o.
Nikol Černá
Tel. 602 426 645
E-mail: nikol.cerna@botticelli.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry