Společnost Positro představuje první tuzemskou inteligentní elektroinstalaci Haidy

V poslední době přichází i k nám trend moderního bydlení v podobě inteligentní elektroinstalace, která umožňuje majitelům ovládat veškerou elektroniku v domě či bytě, a to pohodlně z jakéhokoliv místa na světě prostřednictvím mobilního telefonu či počítače.
V České republice instaluje tyto systémy, vyvinuté většinou v USA či Německu, mnoho specializovaných odborníků. Česká společnost Positro, a.s. šla však mnohem dále. Na místo zakupování inteligentní elektroinstalace ze zahraničí se, jako první společnost v republice, rozhodla vyvinout svůj vlastní hardware a software. Vývoj trval více jak pět let a výsledkem je systém Haidy, který kromě komfortu a pohodlí uživatelům zajistí až 30% úsporu energií.

Haidy dokáže pohodlně regulovat energie, zapamatovat si zvyklosti uživatelů, ovládat rolety, topná tělesa, světelné scény, naprogramovat veškeré běžné domácí elektrospotřebiče
či hlídat bezpečnost. Unikátní systém je možné ovládat a upravovat, buď je – li uživatel doma pomocí bezdotykových obrazovek, či vzdáleným přístupem přes počítač nebo chytrý telefon. Systém se inspiroval u zahraničních vývojářů, ale na rozdíl od konkurence jsou pořizovací náklady neporovnatelně nižší. Díky tomu, že se v architektuře používají nejmodernější technologie si systém zachovává špičkovou kvalitu.

„Revolučnost technologie HAIDY spočívá ve spojení vlastních hardwarových komponentů pro řízení budov a řídící jednotky s vlastním řídícím programem. Celý systém tak spojuje oblast hardwaru s oblastí informačních technologií. To s sebou přináší jednoduchost ve všech fázích vývoje, výroby, projektování, instalace a servisu systému HAIDY s minimálními náklady
a cenou“,
představuje systém Ing. Milan Rusnák, výkonný ředitel.

Projekt inteligentní domácnosti Positro vznikl v roce 2006 jako reakce na neuspokojivý stav trhu inteligentních systémů. V současné době je systém úspěšně instalován v několika domácnostech, kde zároveň slouží i k testování. Dodávky koncovým uživatelům se naplno rozběhli od července tohoto roku.  Firma Positro a.s. se kromě realizace chytrých domů a bytů věnuje také systémům průmyslové inteligence. Realizovala například zakázku ve společnosti Continental v Brandýse nad Labem, kde její systém kontroluje mnoho činností, mezi které patří eskalace a řešení problémů, kvalifikační matice, plnění plánů výroby a mnoho dalších.

Více informací o systému Haidy mohou zájemci získat na veletrhu For Arch, který se uskuteční od 19. Září 2011 do 25. Září 2011 v prostorách PVA Letňany.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy