Sedací soupravy do každé rodiny

Kam posadíte hosty, kteří přijdou na návštěvu? Do sedací soupravy. Kde rádi relaxujete s knížkou nebo se sklenkou dobrého vína? Na sedací soupravě. Pohodlná sedací souprava je prostě středobodem každého obývacího pokoje.

Od sedací soupravy očekáváme komfort, pohodlí a dlouhou životnost. Důležitý je nejen design, který by měl korespondovat s vybavením našeho obývacího pokoje, ale také materiál a tvar. Možná vás hned na první pohled zaujme vzhled sedací soupravy, ale nedejte na první dojem. Povedený design ještě nezaručuje pohodlné posezení a kvalitu.

Kritéria sedací soupravy

Ať už hledáte klasickou sedací soupravu nebo uvažujete o koupi rohové sedací soupravy, dbejte na kvalitu jejího provedení. Na co byste se měli při výběru nové sedačky zaměřit?

·         Konstrukce – základem každé sedací soupravy je její konstrukce. Ideálním materiálem je dřevo, protože odolává častému namáhání, je šetrné k životnímu prostředí a charakteristické dlouhou životností. Výborně se také kombinuje s různými druhy potahových materiálů.

·         Tvar a velikost sedací soupravy – vždy jsme ovlivněni prostorem. Pokud máte malý obývací pokoj, zvolte menší sedací soupravu, která vám ovšem poskytne dostatek pohodlí i místa pro návštěvy. Majitelé velkých obývacích pokojů ocení spíše větší rohové sedací soupravy.

·         Rozkládací, nebo ne? To je další otázka, kterou musíte při výběru nové sedací soupravy vyřešit. Rozkládací sedací soupravy jsou praktické, pokud u sebe doma potřebujete čas od času někoho ubytovat a nevlastníte pokoj pro hosty. V současné době nabízí kvalitní rozkládací sedací soupravy velmi pohodlné spaní, takže je můžete v případě velmi malého bytu využít i jako postel.

·         Potahový materiál – na výběr dostanete nespočet různých materiálů a vzorů od klasické kůže po moderní textil. Záležet bude především na vašich osobních preferencích. Moderní látky a vzory se hodí do novodobých interiérů, zatímco kouzlo klasického obývacího pokoje podtrhne kožená sedací souprava.

Jako materiál sedací soupravy mohu doporučit především kombinaci dřeva a textilu nebo kůže. Kožené sedací soupravy jsou stále symbolem luxusu a komfortu,“ uvedl Martin Knittich z internetového obchodu Isedacky.cz.

Kvalitní sedací soupravy se zárukou

Kvalitní a luxusně vyhlížející sedací soupravy přitom nemusí být vůbec drahé. Navíc platí, že koupě velmi levné sedačky se nevyplácí. Životnost laciných kousků bývá nízká, potahy brzy ztrácejí svůj vzhled a barvu.

Investice do kvalitní kožené soupravy se určitě vyplatí. U zákazníků je oblíbená například kožená sedací souprava Madison,“ doporučil Martin Knittich. Sedací souprava Madison je typická moderními křivkami, které slibují pohodlné posezení. Vyrobena je z nejlepších materiálů, které jsou zárukou dlouhé životnosti. Tuto sedačku budete mít na celý život.

 Zajímavou novinkou je atypická rozkládací sedací souprava Peter, která byla v roce 2012 představena v Miláně. Pomocí jednoduchého a důmyslného mechanismu vytvoříte z této sedačky patrovou postel,“ dodal p. Knittich.

Rozkládací sedací souprava Peter se hodí jak do obývacího, tak do dětského pokoje. Oceníte ji především v případě menších prostor, kdy potřebujete ušetřit každý kousek místa. K dispozici je v luxusním koženém provedení a vybrat si můžete z několika barev – například hravé zelené, která osvěží každý interiér.

Samozřejmě, že pokud si pořídíte kvalitní sedací soupravy, dostanete i dlouhou záruku. V případě výrobků zakoupených v e-shopu Isedacky.cz se můžete těšit na záruku až deset let!

 

 





Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy