Hypotéka, která se opravdu vyplatí: Flexibilní, s úrokovou sazbou od 2,99%

Úrokové sazby hypotečních úvěrů jsou v současnosti velmi příznivé. „Aktuálně dokonce atakují historická minima. Navíc díky různým časově omezeným akcím mohou klienti výrazně ušetřit na dalších, s nemovitostí souvisejících nákladech,“ uvádí Ondřej Šuchman, produktový manažer pro hypoteční úvěryKomerční bance. Jak dodává, investice do bydlení se určitě vyplatí i v současné době ekonomické nejistoty.

 

Říkáte, že časově omezené akce mohou výrazně snížit náklady na hypotéku. Můžete nám poradit nějaký konkrétní tip?Mohu zmínit například aktuální akční nabídku Komerční banky. Pokud klient podá v Komerční bance žádost o hypotéku v období od 24. 9. do 21. 10. 2012 a zároveň podepíše smlouvu do 14. 12. 2012, získá 40 % slevu na pojištění nemovitosti a domácnosti od České pojišťovny, a to po celou dobu splácení úvěru. Zároveň může využít aktuální akční nabídku úrokové sazby od 2,99 %.

Není i přes takto výhodnou nabídku závazek ke splácení hypotéky v nejisté ekonomické situaci rizikem?

Během dlouhé doby splácení hypotečního úvěru mohou skutečně čas od času přijít výdaje, se kterými klienti ve svých rodinných rozpočtech nepočítají. Je proto důležité vybrat vhodný hypoteční úvěr, který se v případě nenadálých životních událostí přizpůsobí aktuální situaci klienta.

Například Flexibilní hypotéka od Komerční banky umožní klientům splátky snížit nebo splácení zcela přerušit, pokud to potřebují. Počítá však i s opačným případem – pokud klient získá lepší práci nebo vyšší plat a hypotéku bude chtít rychleji splatit, provede mimořádnou splátku a doba splácení se zkrátí. Díky volitelným parametrům Flexibilní hypotéky si tedy klient své výdaje i v dlouhodobém horizontu uzpůsobí podle aktuální finanční situace.

Jaké jsou konkrétní parametry Flexibilní hypotéky, o které hovoříte?

Její základní výhodou je fakt, že si klienti mohou velmi jednoduše přizpůsobit výši splátek podle svých aktuálních potřeb a finančních možností. Mohou odložit počátek splácení až o 12 měsíců, kdykoli snížit výši měsíční splátky až o 50 %, přerušit splácení až na 3 měsíce nebo opakovaně složit mimořádnou splátku až do výše 20 % úvěru. To vše bez poplatků a zbytečné administrativy. Při současných nízkých úrokových sazbách je investice do bydlení s Flexibilní hypotékou skutečně dostupná.

Mohou Flexibilní hypotéku použít i lidé, kteří již hypotéku mají a chtějí ji refinancovat? Není refinancování stále příliš složité?

Flexibilní hypotéku lze samozřejmě použít i k refinancování starší hypotéky. Celý proces je přitom velmi jednoduchý. V Komerční bance provede klienta žádostí o hypotéku nebo jejím refinancováním specialista pro hypoteční úvěry. Na jednom místě poskytne klientovi veškeré informace o možnostech financování a zařídí vše potřebné včetně ocenění nemovitosti či získání listu vlastnictvíkatastru nemovitostí.

Nabízí banky řešení i pro klienty, kteří nemají mnoho vlastních úspor, a přesto by chtěli do svého bydlení investovat?

Komerční bance může klient získat až 100 % potřebné částky na nákup či rekonstrukci nemovitosti i v případě, že nemá žádné vlastní úspory. Díky Hypotéce 2v1 může navíc jedním úvěrem financovat nejen veškeré výdaje kolem koupě, výstavby či rekonstrukce nemovitosti, ale také investice spojené s pořízením potřebného vybavení domácnosti, a to až do výše 400 tisíc korun.

Více informací naleznete na www.kb.cz





Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy