Udělejte si jasno - tipy k nákupu bazénu

Jana Brožková, 20.6.2013

Ještě na své velké, nebo malé zahradě nemáte bazén? Přesto, že je takové teplo? Tak to je nejvyšší čas udělat si jasno a nějaký pořídit!

Vlastní bazén = běžná věc
Zahrady se stále více zaplňují bazény různých druhů. Závidíte sousedům, že se mohou v parném létě osvěžit, dokonce si zaplavat ve svém? Nemusíte jenom koukat přes plot, protože bazény si dnes může dovolit každý, kdo má pro ně dostatek místa. Již nejde o žádný luxus, ale o běžnou věc.

Bazény v zahradě
Sami si možná říkáte, že se bez bazénu obejdete, ale pro děti a vnoučata se vám hodí a nezaváháte nad koupí. Prvořadým předpokladem je kvalita. Nemá smysl investovat do bazénu, který sotva vydrží jenom jednu sezónu. Dětské bazény vypadají velmi pěkně a designy vás někdy zmatou tak šikovně, že už tolik nehledíte na kvalitu. Rovněž si všímejte, pro jaký věk je bazén určen, zda pro menší či větší děti. Společně s bazénem si pořiďte i schůdky a plachtu pod bazén. Děti si ve vodě rády hrají a dno musíte chránit před různými kamínky apod.

Bazény snadno a rychle
Zapuštěný bazén je dobrou volbou. Zvolit si můžete plastové bazény, vyráběné v jednom celku, které se instalují bez problémů a během krátké doby. Sehnat můžete mnoho druhů a tvarů, v určitých velikostech. Mezi favority patří kruh, ledvinka, ovál a obdélník se zaoblenými rohy.

Pokud sníte o zapuštěném bazénu, je jasné, že to bude chtít výkop a jiné stavební úpravy. Firmy sice pracují profesionálně a spolehlivě, ale pokud si přejete bazén hned, zkuste nadzemní varianty. Seženete je v daných rozměrech a ne příliš hluboké – většinou do 130 cm. Vyrábějí se v oválném a kruhovém tvaru. Pro využití k plavání počítejte s hloubkou aspoň 120 cm, abyste se cítili komfortně. Nadzemní bazény se musí na zimní období uklízet.

Nafukovací bazény
Další možností vyřešení rychlého koupání jsou nafukovací bazény. Seženete dětské i rodinné. I v tomto druhu bazénu se dá dobře relaxovat. Nafukovat se dají nožní pumpou a výrobce vždy uvádí, jakou část máte nafouknout jako první. Většina má pouze jednu nafukovací komoru. Bazény mohou být nižší a vyšší, předem si ujasněte, zda se v něm budete jen tak cákat s dětmi, nebo jestli máte zájem o pořádné vodní radovánky.

Bazény seženete ve specializovaných obchodech, ale pohodlnější je výběr na internetových stránkách. Bazény nabízejí přímo výrobci a firmy, kde se postarají i o případnou montáž bazénu. Můžete zde okamžitě získat informace o vybraném druhu a na základě toho se rozhodnout, který bude nejvhodnější pro vaše podmínky. Rozsáhlý sortiment bazénů a příslušenství k bazénům například najdete na hawaj.cz. Je dobré myslet i na vhodné doplňky. Bazén potřebuje čistou vodu, kterou zajistí bazénová písková filtrace a chemie, hodit se bude bazénový vysavač, plachta na přikrytí a schůdky.

HAWAJ.CZ - váš dodavatel bazénů 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Bazeny, nejlépe hodnocené fotografie



Články Bazeny