Správné novoroční předsevzetí? Správné pojištění vaší domácnosti!

Jsou novoroční předsevzetí, která jsou správná a která nemáme odkládat. Pokud zvolíte to správné pojištění  ušité na míru vaši domácnosti, vyhnete se mnoha nepříjemnostem a velkým výdajům.

Pojištění domácnosti
Problémy na sebe nenechají dlouho čekat a většinou se objeví, když je to nejméně vhodné. Navíc, přijde jeden a druhý se musí také vetřít. Posléze je z toho člověk až zoufalý…. Částečně můžete problémům předcházet díky pojištění různého druhu. Tímto způsobem získáte určité odškodné při nejrůznějších katastrofách – poškození, zničení, živelné pohromy nebo odcizení věcí.

Pojištění domácnosti se řadí do skupiny pojištění majetku občanů. Jedná se o produkt, chránící domácnost proti nejrozmanitějším negativním vlivům. Pojistit se lze i odpovědnost za škody. Například vytopíte sousedy nebo váš pes vnikne na cizí zahradu a tam uloví nějaké slepice. Pojištění se vztahuje i na věci v nebytových prostorech – sklep, půda, garáž.

Různé varianty pojištění domácnosti
Smlouvy od pojišťoven vám přesně vymezí na co se pojistka bude vztahovat. Setkáte se s různými variantami a vlastně záleží na tom, kolik budete ochotni pravidelně splácet. Ve smlouvě je uvedeno na jaké situace a poškození se pojistka vztahuje a podle toho pojišťovna uhradí škody do dané výše. Kromě standardních podmínek je možné uzavřít individuální limity či dodatkové připojištění, záleží na vašich potřebách a schopnostech pokrývat pravidelné částky peněz. Peníze od pojišťovny získáte na uzavřená rizika. Nejčastěji se jedná o odcizení věcí krádeží, vloupáním nebo loupeží, úmyslným poškozením nebo zničením vodou z vodovodního zařízení, povodní, záplavou, požárem, výbuchem, úderem blesku, výbuchem, požárem, pádem a nárazem letadla, vichřicí, krupobitím, sesuvem a sesedáním půdy, sesouváním a zřícením lavin, pádem stromů, stožárů, tíhou sněhu a námrazy atd.

Před uzavřením smlouvy je třeba si uvědomit, jaké pojištění je pro vás nejdůležitější. Jestliže bydlíte u řeky nebo potoka. Bude vaše volba pojištění proti záplavám a vyhledáte si tedy společnost, kde vám pojistí věci do domácnosti zničené povodněmi a záplavami. Hojně se lidé pojišťují proti požáru a odcizení věcí.

Jak vybrat správné pojištění?
Připadá vám nemožné se vyznat v mnoha pojišťovacích institucích, které se poslední roky rapidně rozrostly? Díky internetovým službám si můžete prověřit jednotlivé společnosti, ale pokud nemáte čas u každé zkoumat její podmínky a vyhodnocovat, kde mají v současné době nejvýhodnější podmínky, můžete to zvládnout díky srovnávacím webům. Kde srovnáte pojištění? Můžete zkusit například webové stránky www.srovnejto.cz. Jedná se o zcela nezávislé porovnávání aktuálních podmínek k uzavření smluv o pojištění. Vy si vyberete nejlevnější pojištění a nemusíte zbytečně platit navíc. Ovšem je nutné, abyste si prozkoumali, co všechno bude pokrývat sjednané pojištění.

Pojištění domácnosti si můžete pohodlně sjednat i online způsobem – rychle a bez čekání.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky