Plánování v lednu = krásná zahrada po celý rok

Připadá vám předčasné, v lednu plánovat, co a kde na zahradě pěstovat? Rozhodně to není předčasné. Krásná zahrada po celý rok, to je především včasná příprava a správné rozhodnutí. 

Začátkem každého roku je třeba si rozmyslet, jak chceme, aby naše zahrádka vypadala. Dlouhé zimní večery k tomu nabízí ideální příležitost. Naším hlavním cílem, který bychom měli sledovat, je zdravá a úrodná zahradní půda. To znamená taková, která je provzdušněná, udržuje vláhu a výživné látky pro kořeny, nabízí jim kyprou ornici s dobrým přechodem do spodní zeminy a stará se o harmonickou výživu rostlin.

Především pro náročné ovoce a zeleninu, ale i pro bohatou květenu, je důležité obohatit půdu o minerální hnojiva. Prostřednictvím těchto hnojiv můžeme cílevědomě řídit a ovládat růst rostlin a kontrolovat dostatečný obsah důležitých látek: dusíku, fosforu, draslíku, vápníku a stopové prvky hořčíku, železa, manganu a dalších.

K dispozici jsou taková moderní hnojiva, která dokážou uvolňovat tyto potřebné látky přesně podle potřeb rostlin, a to až po dobu 6 měsíců. Jedná se o dlouhodobá hnojiva s postupným uvolňováním. Příkladem může být hnojivo Substral Osmocote, které do půdy uvolňuje živiny v závislosti na teplotě a vlhkosti půdy.

Takové hnojivo představuje pohodlnou a kvalitní péči o rostliny a květiny nejen na  zahradě, ale i na balkónech a v pokojových květináčích. Navíc je rostlinami spotřebováno téměř beze zbytku a je tak na rozdíl od běžných hnojiv mnohem efektivnější a šetrnější k životnímu prostředí. I proto se jistě stane vítanou součástí našeho ročního plánu pro krásnou zahradu.

Produkty značky SUBSTRAL jsou určeny pro péči o všechny zahradní, balkónové i domovní rostliny, okrasné keře, zeleninu i trávník. Mezi tyto přípravky patří zejména hnojiva s dlouhodobým působením  Substral Osmocote (až 6 měsíců), 100 denní hnojiva, vodorozpustná profi hnojiva, výživa pro domovní a balkónové rostliny či péče o orchideje. Dále pak přípravky na ochranu rostlin Roundup, insekticidy Careo, fungicidy a produkty na komplexní ochranu růží Saprol.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada