Bydlení v Brně – současné trendy

Stěhujete se do Brna za prací či studiem? Přemýšlíte, jaké bydlení zvolit? Výhodou Brna oproti Praze jsou výhodnější ceny za nájem i nákup nových nemovitostí. Například téměř nový byt z roku 2006 o výměře 51 m2 stojí v Brně 1 600 000,- Kč. V Praze bychom se za stejný byt dostali jen stěží pod 2 miliony. V Brně najdete překvapivě málo možností ke koupi novostaveb, zato celou řadu starších zrekonstruovaných domů a bytů.

Brno-město a Brno-venkov
Brno se formálně dělí na dvě části – na Brno-město a Brno-venkov. V části Brno-venkov najdeme několik menších obcí, které tvoří zázemí pro samotné město – nejvíce nabídek bydlení najdete ve vesnicích Mokrá-Horákov, Kuřim, Rajhrad a Újezd u Brna. V Kuřimi, Židločovicích a Sokolnicích vzniklo v posledních letech několik nových zajímavých bytových projektů. Sehnat tu lze už jen poslední byty ke koupi i pronájmu.

Zajímavý projekt rodinných domů v Útěchově
V Útěchově právě probíhá výstavba řadových rodinných domků na klíč. Jsou poměrné malé velikosti – od 3+kk. Díky tomu se ale podařilo srazit cenu i pod 4 000 000,- Kč včetně pozemku a veškerého napojení na inženýrské sítě. Bydlení na kraji města je atraktivní i pro rodiny s dětmi, které se mohou na vlastní zahrádce náležitě vyřádit. Stavba již započala, ale je tu ještě možnost klientských změn v rámci uspořádání interiéru domu. Více informací hledejte u vašeho prodejce realit v Brně.

Novostaveb s byty teď moc není
Zatímco v Praze se developeři předhánějí v prodeji nových bytů, do Brna tato mánie zatím nedorazila. Nebo si spíše dává chvíli pauzu. Můžeme zde sehnat byty v novostavbách, ale vždy v nich již někdo určitou dobu bydlel. Sehnat zatím nevybavené nové byty přesto lze – například jeden z čerstvě zkolaudovaných bytů na prodej v Brně se nachází v podkrovní vestavbě jednoho ze starších domů v blízkosti centra.

Luxusní byty na prodej
Přestože je tu nabídka nových bytů omezená, podařilo se nám naopak vyhledat hned několik velmi luxusních nemovitostí na prodej. Například na Palackého třídě v budově Nové Semilaso je k dispozici krásný byt s balkonem i zastřešenou lodžií. Celkově je byt i dům velmi nadstandardně vybaven – k dispozici je bazén na střeše domu, sauna, vířivka nebo kadeřnictví.

Pro zajímavost – pravděpodobně nejluxusnějším bytem aktuálně prodávaným v Brně je 4+kk s whirlpoolem na terase v Bystrci. Cena zde sice přesáhla 6 milionů korun, ale tento byt stojí alespoň za podívání.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality