Lidé si koledují: Třetina nemovitostí není pojištěná a pojištění nemá polovina domácností

TNBiz, 22.5.2013

Mnoha Čechům hrozí, že vinou nečekané nehody či přírodní katastrofy přijdou o bydlení a nezískají za svou ztrátu žádnou finanční náhradu.

Podle zástupců pojišťoven představují nepojištěné domácnosti a nemovitosti obrovské riziko. "Vhodně zvolené pojištění domácnosti nebo pojištění nemovitosti stojí několik desítek korun měsíčně, což určitě nepředstavuje velkou zátěž pro rodinný rozpočet. Když se však přihodí to nejhorší a nemovitost například vyhoří či ji poničí povodeň, jdou škody do milionů," říká Daňková.

Počet požárů v domácnostech se v ČR v posledních letech podle údajů Hasičského záchranného sboru pohybuje přibližně okolo 2500 ročně, což v praxi znamená, že hasiči vyjíždějí k požáru domácnosti průměrně sedmkrát denně. Škody, způsobené požáry domácností, v průměru dosahují roční výše okolo 300 milionů korun.

Odborníci se však obávají, že počet nepojištěných domácností a domů se příliš nezmenší, protože pojištění majetku je dlouhodobě stagnující segment a zásadní změny v něm nejde očekávat.

Pojišťovny se přesto s tímto trendem pokoušejí bojovat tím, že klientům k pojištění domácnosti či nemovitosti nabízí další služby.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Bydlení rubrika