Změňte dodavatele plynu teď a ušetříte od září

TNBiz, 24.5.2013

„Lidé letos protopili zhruba o třetinu více než v letech předcházejících,“ uvedl Jiří Písařík ze společnosti Bohemia Energy, alternativního dodavatele elektřiny a plynu v České republice.

Jedinou cestou, jak snížit budoucí výdaje za plyn, je změnit dodavatele a topit laciněji. Pokud člověk změní dodavatele v květnu a červnu, bude mít lacinější dodávku plynu od září. „Celou druhou polovinu topné sezóny bude mít cenovou výhodu, která se mu ještě promítne do vyúčtování za letošní rok,“ řekl Písařík.

Vyšší náklady na topení se promítnou do konečných účtů také podnikatelům. „Kdo chce v dnešní době platit za energie co nejméně, musí stále sledovat aktuální nabídku na trhu. Lidé se nesmějí bát změnit svého dodavatele plynu a elektřiny. Mohou to udělat každý rok a využívat tak akčních nabídek různých dodavatelů,“ dodal Písařík.

Ne každý ale má chuť a čas sledovat vývoj cen na energetických burzách nebo několikrát do roka porovnávat ceny jednotlivých dodavatelů. „Těmto lidem Bohemia Energy nabízí produkt Garance, který to dělá za ně,“ říká Jiří Písařík. „Lidé, kteří si objednají Garanci, ať již pro odběr elektřiny nebo pro odběr plynu, mají neustále jistotu, že platí za energie méně, než kdyby zůstali u tradičních dodavatelů.“

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Bydlení rubrika