Žaluzie jsou klasika, ale také novinky

Jen v málokterém okně dnes nespatříte nějaký typ žaluzie. Žaluzie neodmyslitelně patří k (nejen) českým domácnostem. Oblíbené jsou především díky své nízké ceně, ale také díky praktičnosti a nevyčerpatelné škále variant. 

Žaluzie poskytují jednoduchý způsob, jak interiér ochránit před slunečními paprsky či pohledy zvenčí. Tento typ zastínění oken navíc nepůsobí rušivě a lze skvěle zkombinovat s nábytkem či dalším vybavením. 

Obrovské množství variant

Nabídka žaluzií je doslova nepřeberná. Podle místa instalace můžete vybírat mezi exteriérovými nebo interiérovými typy. Ve venkovním prostředí se používají pouze žaluzie horizontální. Ty pak plní jak stínící, tak bezpečnostní funkci. Ztíží totiž zloději přístup do vašeho obydlí. Navíc odráží během letních měsíců až 90 % slunečního záření. 

V interiéru si můžete navíc vybrat i z různých vertikálních žaluzií. Na ty lze dokonce natisknout obrázek, který pak bude působit jako jedno velké umělecké dílo. A výhoda bude, že na druhé straně může být zcela jiný motiv. Takže až vás jedna strana přestane bavit, můžete pomocí tahu řetízkem motiv jednoduše změnit. 

 

Minimální námaha při ovládání

Asi všichni si při myšlence na žaluzie vybaví řetízek složený z maličkých kuliček nebo tenký provázek. Ano, to jsou dva hlavní způsoby, jak žaluzie ovládat. Existují ale i další - například plastová tyčka. S těmi se v dnešní době ale již tak často nesetkáte. 

 

Novinkou je elektrické ovládání od výrobce Isotra. Žaluzie IsotraEnergy využívají k pohonu sluneční energii. Nemusíte tedy přivádět žádné další elektrické kabely. Stiskem jediného tlačítka poté můžete ovládat své žaluzie z pohodlí pohovky. Geniálně jednoduché řešení, které vám pomůže ušetřit spoustu energie. 




 




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry