Je možná hypotéka bez registru?

Hypotéka bez registru je možná. Dává šanci každému, kdo nemá doložitelný příjem a se svojí bonitou by neobstál v bance. Nebankovní hypotéku je možné použít pro podnikatelské plány, ale i konsolidaci půjček a oddlužení.

Registry dlužníků jsou dost možná jeden z nejzajímavějších nápadů, který měl přinést transparentnost a bezpečnost do oblasti půjček, úvěrů a hypoték. Bohužel, jde bezesporu o nápad zcela nedotažený, špatně provedený a v drtivé většině případů také velmi omezující a nespravedlivý.

Proč by člověk, který opomněl zaplatit jednu fakturu, nemohl dalších několik let využívat žádné další půjčky, nebo hypotéky? Obzvláště u hypoték jde o velký problém, protože bez nich si mnoho lidí dnes už bydlení pořídit nemůže.

Banky se většinou předhánění v tom, jak vysoké nároky mají na bonitu svých klientů, kteří žádají o hypotéky, nebo o jakékoliv půjčky obecně. Naproti tomu ale existují i nebankovní hypotéky bez příjmu – je to zajímavé, ale doložitelný příjem není vždy tím, co rozhoduje o možnosti klientů splácet. 

Kdo ze spolehlivých klientů by o nebankovní hypotéky bez příjmu mohl stát?

Mnoho lidí, zejména OSVČ, vydělává hodně peněz, ale zároveň nemá doložitelný příjem – banky často požadují daňová přiznání za několik let zpětně, což je zejména pro začínající podnikatele nereálné. Je přitom zcela zbytečné takové osoby od zdroje peněz, kterým může být nebankovní hypotéka, odříznout.

Proto tu vlastně nebankovní hypotéka bez příjmu je. Dává šanci každému, kdo si na ni troufá, protože jde samozřejmě vždy o riziko – nebankovní hypotéka bez příjmu se stejně jako kterákoli jiná půjčka splácet musí.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky