Ztratili jste klíče? Pořiďte si předem raději duplikát.

Jestliže ztratíte klíče, nejvhodnějším řešením je kompletně vyměnit vložky dveří. Tento postup je nejvhodnější zejména z toho důvodu, že velké procento zámečnictví nedbá bezpečnostních opatření a zhotoví zákazníkovi kopii klíče i bez předložení bezpečnostní karty.

Řešením je kvalitní klíč, který nelze zkopírovat bez polotovaru. Ke každým dveřím vedeme kartu zákazníka. Pokud nešťastnou náhodou klíč ztratíte, stačí si u nás unikátní polotovar koupit a na jeho základě si nechat v zámečnictví klíč vyrobit. Eliminujete možnost, že si klíč někdo zkopíruje a následně ho použije pro vniknutí do vašeho domova. Při objednávce dveří si u nás můžete přímo zvolit počet klíčů, které chcete mít k novým dveřím k dispozici. Našim zákazníkům standardně nabízíme pět klíčů k novým dveřím.

Nové dveře jen s novými zárubněmi. Pár, který patří k sobě.
Ať už vás odrazuje vyšší cena nebo hluk a nepořádek s výměnou spojený, věřte, že se výměna zárubní vyplatí. Pro dodavatele mnohdy není problém nové dveře zavěsit do staré zárubně, ovšem v budoucnu očekávejte tyto problémy: 

*  Nové kvalitní dveře jsou těžké a zatěžují staré panty, které nejsou novým dveřím přizpůsobené.

* Do staré zárubně se musí navrtat velké množství nových zamykacích bodů. 

* Nové dveře nebudou v původní zárubni nikdy těsnit tak dobře jako v nově namontované. 

Myslete tak na to, že zavěšením nových dveří do původních zárubní si zvýšíte bezpečnost (i když ne dokonale), ale nedocílíte potřebných protihlukových a tepelně-izolačních vlastností. Montáž nové zárubně umožňuje dvojí těsnění - v zárubni i v křídle.

Cena bezpečnostních dveří. S čím počítat.
Odpověď na tuto otázku není snadná. Obecně lze říci, že pro kvalitní certifikované dveře s bezpečnostní třídou 3 je minimální cenová hranice stanovena na 20 tisíc korun. Pokud se rozhodnete pro dveře s cenou výrazně nižší, můžete zakoupit nekvalitní produkt, padělané dveře nebo výrobek od neseriózní firmy, která nebude dbát na případné reklamace, stížnosti a nebude zákazníkům poskytovat kvalitní servis.

V ceně dveří se promítá kvalitní výrobek s dlouhou životností a v neposlední řadě také servis a služby proškolených pracovníků. Bezpečnostní dveře za nižší cenu často nabízejí prodejci, kteří nemají snahu o kvalitu nebo inovaci, ale chtějí zákazníkovi pouze prodat jakékoli dveře za každou cenu. Mnohdy spotřebiteli nabídnou dopravu a montáž zdarma, ale také uzavřou obchod s dodací lhůtou měsíc a více s tím, že až po objednávce se začnou zajímat o to, jak rychle jim dveře subdodavatel dodá či vyrobí. Může se stát, že vám termín i několikrát posunou.

S našimi dveřmi nezískáte pouze jistotu kvalitního výrobku a doprovodných služeb, ale také léta zkušeností. Chceme, aby vám naše produkty sloužily bezchybně a vždy splňovaly tři základní parametry - bezpečnost, protihlučnost a tepelnou izolaci. Z tohoto důvodu nenasazujeme zákazníkům nové dveře do starých zárubní. A to i za cenu, že odradíme klienty, kteří nechtějí do nových dveří investovat vyšší finanční obnos.

Bezpečnostních tříd je mnoho. Jaká je ta pravá? 
Pokud se chystáte na koupi nových bezpečnostních dveří, volte bezpečnostní třídu 3. Nižší třída se vám vyplatí pouze v případě, pokud máte v plánu nemovitost vlastnit jen po přechodnou dobu nebo jste opravdu velmi limitováni financemi. Pokud byste chtěli získat levnější pojistku na vybavení bytu, na tuto nižší třídu se vám to nepodaří.

Bezpečnostní třída 4, která je finančně náročnější, je vhodná především pro nemovitosti, v nichž majitel uchovává drahé umění, zbraně a další cenné předměty. Tuto bezpečnostní třídu vám zpravidla určí pojišťovna. Pro běžný byt nebo dům jsou tyto dveře zbytečné. 

 

Jiří Vyklický - Publikuji články o stavebnictví a bydlení se specializací na bezpečnostní problematiku. Dlouhodobě pracuji ve firmě www.htdvere.cz, která je zaměřena na prodej bezpečnostních dveří.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky