Kolaudace Vily Na Výsluní proběhne již za pár týdnů

Pavel Krumpár, 25.4.2014
 

Výstavba komorního energeticky pasivního projektu Vila Na Výsluní postupuje podle plánu. Hrubé stavební práce na bytovém domě v klidné lokalitě starých Strašnic byly ukončeny a nyní se pokračuje v interiérech jednotlivých bytů. Také okolí domu se brzy promění v zahradu plnou zeleně. Dokončení stavby a kolaudaci plánuje developerská společnost JRD na polovinu letošního roku. Aktuálně v nabídce zbývají z celkem 16 nových bytů poslední tři volné jednotky.

 

 

 

Kolaudace bytového domu Vila Na Výsluní proběhne podle plánu v červnu tohoto roku. Noví majitelé se tak již brzy budou moci stěhovat do svých domovů. „Chceme, aby hned od začátku bydleli v hezkém prostředí plném zeleně a nemuseli čekat, až jim vyrostou větší keře či stromky. Proto máme vlastní lesní školku, kde pěstujeme rostliny, keře a stromy pro všechny naše projekty. Zahradníci nyní připravují kolem vily pozemky pro výsadbu,“ říká Martin Svoboda, výkonný ředitel JRD. Také vnitřní prostory získávají konečnou podobu. Obkládají se koupelny a připravuje se pokládka podlah. Pokračovat se bude osazováním zařizovacích předmětů. Koupelny, které kompletně dodává Keramika Soukup, budou podle vysokých standardů vybaveny například kvalitními italskými obklady a dlažbou Marazzi – Stone Collection a německými bateriemi Kludi. Obytné místnosti pokryjí třívrstvé dřevěné podlahy, které doplní designové vypínače, moderní otopná tělesa a praktické vyšší dveře.

 

 

 

Komfort uvnitř i venku

 

Začaly zahradnické práce na předzahrádkách náležících k bytům v přízemí. Ty vytvoří příjemné prostředí a současně zvelebí výhledy z vyšších pater domu. „Pro Vilu Na Výsluní jsme v naší lesní školce u Vlašimi vypěstovali menší stromky a keře. Vzrostlé stromy jsme zajistili od externího dodavatele, protože v naší školce jsou ještě malé. Ale postupně dorůstají pro naše další projekty,“ uvádí Martin Svoboda. Po navážce kvalitní ornice započne výsadba vzrostlých stromů a keřů. Po obvodu předzahrádek bude vysazen vyšší porost, který bude sloužit jako přirozená bariéra pro pocit většího soukromí. Pro živý plot zahradníci z lesní školky zvolili habr obecný v kombinaci s popínavkou přísavníkem trojcípým. Ten doplní další listnaté stromy, například jerlín japonský, muchovník stromový i typicky český javor mléč a lípa srdčitá. „V současné době také upravujeme detaily zahrady, jako třeba změnu složení rostlin na některých předzahrádkách podle přání klientů,“ doplňuje Martin Svoboda. 

 

 

 

Zdravé bydlení v atraktivní vilové čtvrti

 

Vila Na Výsluní je svou architekturou z dílny Podlipný Sladký Architekti citlivě zasazena do zahrady původní vily ze 30. let minulého století ve vyhledávané lokalitě Prahy 10 - Strašnice. Celkem 16 nadstandardních bytů v dispozicích 2+kk až 5+kk o velikosti 55 m2119 m2 je stavěno v energeticky pasivním standardu, který zajišťuje zdravé vnitřní prostředí s nízkými provozními náklady. „Projekt nabídne komfortní moderní bydlení ve vysoké kvalitě provedení a materiálů, která bude patrná jak ve standardech jednotlivých bytů, tak i celé stavby,“ popisuje přednosti projektu Martin Svoboda. K jednotkám v přízemí náleží prostorné předzahrádky, k těm ve vyšších patrech komfortní balkóny nebo velké terasy. Větší byty mají k dispozici dvě garážová stání.

 

Lokalita pražských Strašnic je moderní čtvrtí s kompletní občanskou vybaveností a řadou možností pro aktivní trávení volného času. Snadná je také doprava do centra metropole, kam cesta z blízké zastávky tramvají trvá zhruba 15 minut a jen jednu stanici je vzdálená trasa metra A. Dobrá je rovněž doprava autem – jak do centra, tak napojení na Pražský okruh.

 

 

 


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba