Vila Na Výsluní je zkolaudována

Developerská společnost JRD úspěšně zkolaudovala další ze svých rezidenčních projektů. Energeticky pasivní bytový dům Vila Na Výsluní se nachází v klidné lokalitě pražských Strašnic, kde rozšířil nabídku nových bytů celkem o 16 bytových jednotek. Aktuálně jsou volné už jen poslední dvě.

Kolaudace bytového domu Vila Na Výsluní proběhla podle plánu v červnu tohoto roku. Dům je tedy připraven na stěhování prvních majitelů. Ti se mohou těšit na bydlení vysoké kvality. „Vila Na Výsluní je vybavena moderními technologiemi, které v bytech zajišťující neustále čerstvý a čistý vzduch a ideální teplotní podmínky,“ říká Martin Svoboda, výkonný ředitel JRD.

Nízké poplatky a zdravý vzduch

Architektonická podoba domu pochází z dílny Podlipný Sladký Architekti. Díky jejich citlivému přístupu dokonale zapadá do zahrady původní vily ze 30. let minulého století a do okolní zástavby. Dům je postaven v energeticky pasivním standardu, což novým majitelům zajistí zdravé vnitřní prostředí s nízkými provozními náklady. „V bytech bude stálé vnitřní klima s minimem prachu, bez hluku a nevzniknou zde díky optimální vlhkosti nebezpečné plísně. To vše přispěje k všestranné spokojenosti obyvatel,“ doplňuje Martin Svoboda. Nechybí zde ani kvalitní vnitřní vybavení. Koupelny, které kompletně dodala Keramika Soukup, jsou podle vysokých standardů vybaveny například kvalitními italskými obklady a dlažbou Marazzi – Stone Collection a německými bateriemi Kludi. V obytných místnostech jsou třívrstvé dřevěné podlahy, které doplňují designové vypínače, moderní otopná tělesa a praktické vyšší dveře.

Zeleň pod okny pro zdravé bydlení

Také exteriér je řešen s ohledem na vysoký komfort bydlení, a proto je okolí domu plné zeleně. „Nechtěli jsme, aby noví obyvatelé museli dlouho čekat, až jim pod okny vyraší první tráva. Projekty s téměř holou zemí nebo malými stromky a keři působí smutně a nezabydleně. Rostliny jsou navíc velmi důležité, protože produkují kyslík a pobyt v jejich přítomnosti pozitivně ovlivňuje lidský organismus. Proto v JRD jdeme cestou, která je sice náročnější, ale lepší pro klienty. Máme vlastní lesní školku, ve které pěstujeme rostliny pro naše projekty. Do okolí domů pak zasazujeme již vzrostlou zeleň. Lidem se tak v nových bytech bude žít příjemně již od samého začátku,“ uvádí Martin Svoboda.

Komorní projekt v klidné lokalitě

Projekt Vila Na Výsluní nabízí celkem 16 nadstandardních bytů v dispozicích 2+kk až 5+kk o velikosti 55 m2 až 119 m2. Ke každému bytu náleží předzahrádka, terasa nebo balkon. Automobily obyvatel domu budou ukryty ve dvou podzemních podlažích, která jsou zapuštěna pod úroveň terénu. Ostatní parkovací stání jsou navržena na oploceném pozemku domu. Dům tvoří tři nadzemní podlaží, přičemž horní dvě jsou řešena jako ustupující s pobytovými terasami a balkony. Dům se nachází v pražských Strašnicích s kompletní občanskou vybaveností a řadou možností pro aktivní trávení volného času. Spoje hromadné dopravy zajišťují snadnou dostupnost. Do centra města je to z nedaleké tramvajové zastávky pouhých 15 minut cesty. Dobrá je rovněž doprava autem.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba