Recepty na víkend: tentokrát houbové karbanátky

Recepty na víkend v podobě houbových karbanátků jsou v těchto dnech aktuální. Houby nám rostou možná v každém lese. Do receptu můžeme použít směs hub, které jsme zvyklí sbírat. Mohou to být hřibovité houby, klouzky, bedly i další houby.

Houbové karbanátky s mletým masem
Recept pro 3 – 4 osoby

Suroviny:
1/2 kg mletého masa, 2 žemle, 1/4 l mléka, 200 - 300 g směsi očištěných, čerstvých hub, 2 střední cibule, 3 stroužky česneku, majoránka, mletý kmín, mletý pepř, sůl, 2 vejce, olej

Postup:
Žemle nakrájíme, namočíme do teplého mléka a vymačkáme je. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájené cibule a česnek a přidáme na menší plátky pokrájené houby. Osolíme a dusíme max 10 minut. Smícháme mleté maso, žemle a houby, ještě trochu osolíme a přidáme ostatní koření a vmícháme vejce. Vše dobře promísíme a vytvoříme ploché karbanátky. Na rozehřátém oleji je opečeme z obou stran. Pokud budeme chtít karbanátky méně mastné, upečeme je na sucho v troubě na plechu s pečícím papírem. Podáváme teplé s bramborovou kaší, brambory a zeleninovým salátem. Studené s dobrým chlebem a kyselou okurkou, případně nasekanou čerstvou cibulí a hořčicí. Dobrou chuť a pěkný víkend.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend