Kterou kuchyňskou linku byste si vybrali Vy? Moderní, klasickou nebo rustikální, třeba ve stylu Provence?

Kterou kuchyňskou linku byste si  vybrali Vy? Moderní, klasickou nebo rustikální, třeba ve stylu Provence?

Abychom se v kuchyni dobře cítili nehraje roli pouze správné rozmístění kuchyňských zón, tzn. varná, mycí a skladovací, ale rovněž její vzhled. Každý upřednostňuje jiný styl, který koresponduje s jeho osobností a jeho založením. Vybraný styl volíme dle individuálního vkusu a osobních preferencí. Nezapomínejme na zařízení zbývající části domu, které by mělo se stylem kuchyně tvořit příjemný celek.

Nejčastěji se můžeme setkat s třemi základními styly kuchyňských linek – moderní, klasické a rustikální.

Moderní kuchyně se vyznačují jednoduchostí provedení, čistými liniemi, většinou v barvě bílé nebo v krémových odstínech (např. magnolie, písková, kašmír ) jak v lesklém tak matném provedení. Dbáme na sjednocení stylu a barev se zařízením obývacího pokoje, s kterým často tvoří jeden celek. 


Klasické kuchyně se hodí do jakéhokoli prostředí. Nabízí velkou škálu dřevodekorů spolu s mnoha barevnými kombinacemi. Jsou to často kuchyně elegantní s praktickým uspořádáním a dostatkem úložného prostoru. Můžeme je označit jako nadčasové, nepodléhají módním trendům  a lze  je kombinovat  s mnohdy  rozličnými materiály. 

 

Rustikální styl kuchyně získává v současnosti velkou oblibu, neboť se  v něm většina z nás cítí velmi dobře. Pokud je rustikální kuchyně v barvě bílé, v krémových odstínech a  pastelových barvách bývá označována jako Kuchyně Provence,  v anglickém stylu nebo jako venkovská. K tomuto stylu se hodí dekorace, které připomínají stejně jako kuchyně dávné vzpomínky. Uspořádání těchto kuchyní bývá většinou účelné a praktické. V těchto kuchyních se nejčastěji používají přírodní materiály jako dřevo, cihly, kámen, proutí, poličky a kovové doplňky. Právě tyto materiály umocňují příjemnou atmosféru.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Kuchyně, nejlépe hodnocené fotografie



Články Kuchyně