Jak vykouzlit v bytě místnost navíc? Zvu vás na svůj balkón

Zdravím vás moji milí!

Musím se vám přiznat k jedné neřesti, kterou si dopřávám. Je to občasná cigaretka. Ale dávám si jen tak na chuť, nejsem žádná kouřící fabrika a víc než tři pověstné hřebíčky do rakve denně si nezatluču. Při dvojce vína s kamarádkou nebo podvečerní kávičce si prostě pár šluků neodpustím.

Ještě když žil nebožtík můj manžel Emil, kouřilo se u nás o dost víc. Po jeho odchodu do věčných lovišť jsem pak spotřebu tabáku radikálně omezila. Nikdy jsme si spolu ale kvůli dětem nezapálili uvnitř bytu a chodili jsme poctivě na balkón. Teda vlastně do lodžie. Zůstanu ale u obecně zažitějšího balkónu. Mimochodem, víte, jaký je mezi balkónem a lodžií rozdíl?

No ale abych se vrátila k původní myšlence a k tomu, co vám chci dnes říct. Vždycky mě štvalo, že od října do března musím u cigárka trpět zimou. Ale pochopitelně jsem si nestěžovala. Stejně bych se dozvěděla, že teda nemám hulit, když se mi nechce ven.

Takže jsem se letos v létě rozhodla, našetřila si nějakou korunu, něco mi přispěly děti a nechala jsem si balkón zasklít. Řeknu vám, je to paráda. Sedím napůl doma a napůl venku, společnost mi dělají moje milované kočky a hořící svíčky a píšu na notebooku tenhle článek. Díky zasklení jsem si taky pořídila parádní křesílka a stoleček, dala sem hezčí koberec a postupně to tady zdobím.

Máte rádi zimu? Ne v obýváku, ale jako roční období? Já teda vůbec ne. Protože nic pořádně neroste. Ovšem letos mám díky téhle zimní zahradě ještě pořád plný truhlík krásně zeleného libečku, naťové petrželky i majoránky. A taky jsou tu oleandry, fíkovník i fuchsie. Dřív musely chudinky trpět přes zimu v bytě, ale tady je jim viditelně líp. Ani ten občasný kouř jim nevadí, dokonce bych řekla, že je to možná i naopak.

Připravila jsem balkón i na pořádný mráz, přestože to venku zatím vypadá takovou na zimu - nezimu jako loni. Ale pro případ, že by mrazy přeci jen udeřily, mám zevnitř nahoře před okny natažený provázek, přes který přehodím netkanou textilii a ta vnitřek před chladem ochrání.

Aspoň tak jsem to vyčetla v nějakém článku, zkušenost zatím nemám. Podle všeho by to však mělo fungovat, protože netex proti mrazu používám s úspěchem i na zahrádce. Předávám tedy tuto užitečnou informaci dál. Pokud máte jako já cihlové zdi, postačí k uchycení provázku větší skobička, v paneláku s úspěchem použijete známé háčky do betonu.

Zkrátka a dobře, zasklení balkónu je super věc a jestli ho ještě nemáte, tak vřele doporučuji. Získáte místnost navíc, vypěstujete si, co chcete, a ještě ve finále ušetříte za teplo.

S pozdravem “My na zimu vyzrajem!” se pro dnešek loučí vaše BB.

Tomáš Suchý

Božena Blažková

Božena Blažková - žena mnoha zájmů. Jejím revírem je domácnost, zahrádka, kuchyň, cyklostezka i dílna. Vyzná se v chovu koček a malování pokojů. A ještě v lecčems jiném. Někdy se taky jako nehmotná múza zjevuje členům týmu MT-nábytek.cz, aby jim předala něco ze svých bohatých životních zkušeností.



Logo MT-NÁBYTEK.cz MT-NÁBYTEK.cz patří k předním prodejcům nábytku a bytových doplňků na tuzemském internetovém trhu. Oproti podobně zaměřeným e-shopům poskytuje svým zákazníkům řadu výhod. Je to především vlastní flotila kamionů a dodávek obsluhovaná vyškolenými zaměstnanci. Ti zajistí, že se nákup dostane na místo určení rychle, v pořádku a nepoškozený. Řidiči a závozníci vám navíc objednaný nábytek na přání vynesou i smontují, takže dostáváte plný servis. V případě nespokojenosti navíc může každý zakoupené zboží vrátit zpět až do 30 dnů od dodání.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Okénko BB