Teplé počasí přeje virům chřipky, jsme na pokraji epidemie!

TNBiz, 20.1.2015

Chřipkou a dalšími virovými onemocněními trpí aktuálně v Česku přes 120 tisíc lidí. Nejhorší situace je na Chrudimsku. Kvůli epidemii tam už pro návštěvy uzavřeli nemocnici.

"Ta nemocnost je největší u dětí do pěti let, ale máme tady zaznamenány i poměrně vysokou nemocnost u seniorů nad šedesát," říká vedoucí protiepidemiologického oddělení nemocnice Jana Daňková.

Viry se samozřejmě nevyhýbají ani lékařskému personálu - chod chrudimské nemocnice však vysoká absence zaměstnanců zatím – podle ředitele - neohrožuje.

Zákaz návštěv bude tady v Chrudimské nemocnici platit minimálně do konce tohoto týdne. Pak se vedení na základě aktuálních čísel nemocnosti rozhodne, zda ho zruší nebo naopak ještě prodlouží.

Druhá polovina ledna je podle hygieniků tradičně obdobím, kdy chřipková epidemie propuká. Teď se jí kvůli počasí nebývale daří.

Během chřipkové epidemie onemocní každoročně v Česku až milion lidí. Přímo na chřipku pak zemře asi stovka pacientů. Další zhruba dva tisíce nepřežijí komplikace, které viry způsobí v kombinaci s jejich současným onemocněním.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky