Kompozitním podlahám nevadí ani mráz

Zima letos stále ne a ne ukázat svou sílu, a tak se stále naskýtají okamžiky pro pohodové rodinné posezení třeba na zahradní terase. Podlahy teras mohou být třeba z populárního kompozitu. 

 

Po celém světě začínají být kompozitní terasy čím dál populárnější, ale ne ledajaké. Ty kvalitní jsou velmi odolné vůči klimatickým i dalším vnějším vlivům, trvanlivější, bezpečnější a téměř bezúdržbové vzhledem ke klasickým terasám dřevěným. A co navíc, designové a líbivé. 
 

WPC neboli wood-plastic composite je název pro materiál, který je vyráběný ze dřevěné a polymerové složky. Produkty WoodPlastic obsahují 60 % dřeva (dřevěných pilin) a 40 % polymeru HDPE (high-density polyethylen). Jsou tak ekologicky šetrné a zdravotně zcela nezávadné. Tento poměr přináší ideální vlastnosti výsledného materiálu. Technologie výroby materiálu byla vyvinuta před více než třiceti lety v Severní Americe. „Hlavní myšlenkou byl vývoj dokonalého materiálu, který zachovává na pohled i na dotek příjemné vlastnosti dřeva, ale zároveň minimalizuje veškeré jeho nežádoucí vlastnosti, je bezpečný, trvanlivý a nenáročný na údržbu. A to platí i dodnes,“ říká Zuzana Krucká z WPC – WOODPLASTIC.

 


Vysoká odolnost

Terasy z WPC materiálu mnohem lépe odolávají mrazu, sněhu, slunečnímu záření a povětrnostním vlivům než klasické dřevěné terasy. V zimě je nemusíte přikrývat plachtou, v létě stačí omýt mýdlovou vodou a vymést nečistoty ze spár mezi prkny, a to kvůli odtoku vody. Na rozdíl od dřevěných teras, které je třeba pravidelně oživovat olejem nebo barvou, ušetří terasy z WPC materiálu uživatelům peníze i čas na údržbu. Terasy jsou rovněž odolné proti hnilobě, dřevokazným houbám a hmyzu.

Bez rizika uklouznutí

„Díky příměsi zdravotně nezávadného plastu se nám u WPC teras nestane, že bychom se potkali se štěpem nebo třískou, tak jako se běžně může stát u dřevěné terasy. Protiskluzový povrch stejně jako odolnost vůči chlorované i slané vodě pak jistě ocení majitelé bazénů,“ upozorňuje produktový a technický manažer společnosti WPC – WOODPLASTIC Petr Hromek. Vzhledem k tomu, že se WPC prkna pokládají na rošty metodou skrytých klipů, lze terasu jednoduše nainstalovat i svépomocí.  Díky této technologii navíc člověk zcela eliminuje rizika vyplývající z vyčnívajícího vrutu či hřebíku. Rošty lze postavit rovnou na původní podklad – třeba na původní dlažbu nebo beton. WPC podlahy naleznou uplatnění i na balkónech nebo lodžiích, kde se používají nižší rošty oproti venkovním terasám. 

WPC materiál 

WPC je uměle vytvořené "dřevo", složené z 60 % z dřevité moučky doplněné polymerem, což poskytuje optimální poměr mezi těmito dvěma surovinami. To eliminuje nežádoucí vlastnosti dřeva (hniloba, plísně, napadení hmyzem, změna barevnosti, sesychání, kroucení, nerovnosti, třísky, negativní vliv slunce, mrazu, vody atd.) a na druhé straně podtrhuje vizuální efekt dřevěného povrchu.

Společnost WPC – WOODPLASTIC a.s. je předním českým výrobcem unikátních produktů z materiálu WPC dle licence Strandex Corporation (USA). Vyrábí a prodává prvotřídní plná terasová prkna s ploty z materiálu WPC (WOOD-PLASTIC COMPOSITE), s obsahem 60 % dřeva a 40 % kvalitního, zdravotně zcela nezávadného polymeru HDPE) v mnoha designech, velikostech i barevných variantách. Produkty WoodPlastic® jsou výjimečné svojí odolností vůči povětrnostním vlivům, vysokou kvalitou provedení, dokonalým designem a téměř nulovou potřebou údržby (zcela bez natírání). Garantovaná záruka činí až 25 let. Více informací na: www.woodplastic.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada