Znáte zdravý baby mangold?

Aktuální trend zdravého životního stylu se odráží také v naší stravě. Věnujeme větší pozornost tomu, co jíme, a do jídelníčku zařazujeme více ovoce i zeleniny. Mezi velmi oblíbené patří saláty, zvláště pak ledové a hlávkové. Ty si podle průzkumu* společnosti Tesco dopřeje minimálně jednou týdně až osmdesát procent Čechů. Na zákazníky obchodů Tesco nyní čeká v oddělení zeleniny novinka v podobě salátu s cizokrajným názvem baby mangold. Vyznačuje se světle zeleně zbarvenými listy, které mají příjemně nasládnou chuť. Je proto skvělým zpestřením jídelníčků, a to nejen během zimních dnů.

Rozšíření sortimentu listových salátů
Češi rádi objevují nové chutě a nebojí se experimentovat. To platí i u sortimentu salátů. Velmi rychle se v českých kuchyních uchytila například rukola nebo polníček, které se na prodejních pultech objevily poměrně nedávno. „Sortiment salátů se snažíme stále rozšiřovat a představovat nové druhy. Takovým příkladem je právě i baby mangold, který je velmi populární v asijských zemích ale také například ve Velké Británii,“ uvedla Stanislava Mele, manažerka nákupu kategorie ovoce a zelenina společnosti Tesco.

Původ a využití baby mangoldu
Původně čínská plodina je velmi bohatým zdrojem vitaminů, zejména vitaminu C a minerálních látek. Výborně se hodí pro použití jak v teplé tak i studené kuchyni. Lehce nasládlé zelené listy je vhodné přidávat do salátů, polévek nebo je například tepelně upravovat podobně jako špenát. Baby mangold výborně doplňuje také maso, a to především rybí a jehněčí, hodí se i k různým druhům sýrů.

* Průzkum společnosti Perfect Crowd se uskutečnil ve dnech 30. 6. 2013 – 1. 7. 2013 v uzavřené komunitě Inspirujeme.net a na vlastním online panelu agentury Perfect Crowd na reprezentativním vzorku účastníků podle pohlaví, věku (18+), vzdělání a regionu. Průzkumu se zúčastnilo 414 respondentů.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky