Toaleta v bytě: WC jako součást koupelny, nebo samostatné?

Nedostatek prostoru může vyřešit propojení koupelny s WC. Pokud tomu nebrání dispozice, je tímto způsobem možné získat cenné centimetry navíc i prostor pro další zařizovací prvky. „Naopak pozor na důsledky, které s sebou toto propojení nese. V případě, že je vás v domácnosti více, může nastat problém s plynulým střídáním například při ranní hygieně,“ upozorňuje Jana Soukup Líkařová.
 

Tip: V malé koupelně se spokojíte v toaletou menší, s délkou sedu kolem 50 cm. Pokud je to možné, vyhněte se jeho umístění do rohu místnosti, kde zabere příliš mnoho místa. Také počítejte s přibližně stejně velkým volným prostorem před mísou, aby měl sedící místo pro nohy. Pro snadnější úklid vybírejte závěsné systémy.

Pokud sníte o bidetu, ale prostor malé koupelny vám ho nedovolí, řešením může být bidetové sedátko, které se umístí na toaletu a má hned několik funkcí. Patří k nim například automatické sklápění nebo tři druhy sprch: komfortní sprcha, lady sprcha, bidetová sprcha. Má také nastavitelnou teplotu vody i sedátka a různou intenzitu proudu vody a pozice trysek.

Bidetové sedátko Senzo Wash se skrytým připojením od výrobce Duravit. Moderní sedátko se ovládá pomocí elektrického dálkového ovládání, má vestavěné noční osvětlení a teplý fén.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Koupelna