Koupelna a sklo: sklo v koupelně není jen zrcadlo

Jeho využití je mnohem širší. Přesvědčte se sami…

Proč si sklo do koupelny pořídit?

•    PRAKTICKÉ NA ÚDRŽBU:
díky hladkému povrchu bez výstupků nebo spár odpadá jeho složité udržování. Obvykle postačí mýdlová voda, hadřík, nebo leštící přípravky na sklo.

•    VYŘEŠÍ NEDOSTATEK SVĚTLA: sklo – celoskleněné dveře, umí řešit problémy s nedostatkem světla v koupelně bez oken, do které bez problému propustí světlo z druhé místnosti.

•    NAHRADÍ DEKORACI: sklo není je čiré – můžeme jej mnoha způsoby dekorovat. Ať už třeba pískováním, gravírováním nebo zalaminováním grafického motivu mezi dvě skla (Grafosklo). Originální skla s přehledem nahradí klasické dekorace, jejichž použití v koupelně, vzhledem k vlhku a měnícím se teplotám, je poměrně nehygienické.

•    JE BEZPEČNÉ: Díky novým technologickým postupům – mluvíme o tzv. kalení nebo také tvrzení, dostává sklo daleko lepší pevnostní vlastnosti a spadá do kategorie skel bezpečnostních.

•    SNADNO SE KOMBINUJE: sklo je designově čisté a nadčasové. Díky svému vzhledu se velmi snadno kombinuje s jakýmkoliv materiálem nebo barvou.

• ZDRAVOTNĚ NEZÁVADNÉ: pokud máte doma alergika, rozhodně oceníte, že sklo je antialergenní.
 
Nejčastější variantou využití skla pro nábytek, jsou čelní plochy. „Mnozí se ptají, proč nábytek – třeba i ten koupelnový, opatřovat sklem? Odpověď je jednoduchá. Sklo může být nosičem grafického motivu, ale také LED diodového pásku – speciálně určeného do vlhkého prostředí. Opět jde o designové záležitosti, které rozzáří každou koupelnu,“ říká Ing. Zdeněk Blažek, manager marketingu Dřevojasu, v. d., tradičního českého výrobce koupelnového nábytku.

TIP ODBORNÍKA:
„Alternativou skleněného obkladu může být povrch, který se čistotě skla lehce vyrovná. Koupelnová dvířka v provedení bílá vysoký lesk, třeba i doplněná o zajímavý grafický motiv Overface, jsou toho dokonalým příkladem,“ vysvětluje pan Martin Dusík, vedoucí obchodního oddělení Trachea, a.s., největšího českého výrobce nábytkových dvířek.
 




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Koupelna