Znáte už rolety Den a Noc - trend moderního bydlení?

Potřebujte vyřešit zastínění oken nebo zatemnit místnost a nejste příznivci tradičních roletových systémů a žaluzií? Pak zvolte novinku v moderním bydlení - rolety Den a Noc. Toto jednoduché, ale účinné zastínění oken může dokonce nahradit záclony i závěsy. Nový produkt nabízí kombinaci rolety a žaluzie a umožňuje regulovat intenzitu světla v místnosti od plného osvětlení až po dokonalé zatemnění. Rolety Den a Noc lze použít na různé rozměry oken i na prosklené stěny v interiéru.


V čem jsou rolety Den a Noc jedinečné

Rolety Den a Noc jsou oblíbeným řešením zastínění místnosti tam, kde se klade důraz na kvalitu a vzhled. Vyrábějí se ve více variantách, k nejrozšířenějším patří rolety Den a Noc Mini a Den a Noc Maxi. Proč byste měli vybrat do svého interiéru právě rolety den a noc?

• budete moci plynule regulovat světlo v místnosti

• rolety Den a Noc nainstalujete snadno a rychle

• získáte příjemné prostředí a oživení interiéru

• vyberete si z celé škály barev

• sami zvládnete jednoduchou montáž

V nabídce jsou rolety v rozměrech do 270 cm (šířka) a až 240 cm (délka). Pokud by vám nevyhovovaly nabízené standardní rozměry rolet Den a Noc, můžete si objednat rolety zhotovené přímo na míru. Rolety lze upevnit na zeď nebo instalovat přímo na okenní křídlo.



Den a Noc Mini nebo Maxi

Rolety Den a Noc se skládají ze střídajících se pásů dvojího druhu. Jeden pás vždy světlo propouští, druhý je nepropustný. Tyto pásy jsou umístěny ve dvou řadách za sebou. Díky tomu lze nastavit částečné zastínění místnosti, pro plné světlo můžete rolety úplně zasunout. Rozhodnete-li se pro režim noc, umožní vám nastavení rolet místnost dokonale zatemnit.

Rolety Den a Noc Mini jsou určeny do menších oken a prostor. Je velmi důležité vybrat správný rozměr - pokud se roleta připevňuje na zeď, měří se šířka okenního otvoru, ke které se přidává 5 cm a k délce, u rolet připevněných na okenní křídlo je potřeba změřit sklo a přidat až 1 cm z každé strany. Pokud je roleta umístěna v kazetě, připočítává se 4,4 cm k šířce mezi konci zasklívacích lišt.

Rolety Den a Noc Maxi mají zastiňovat celý otvor okna. Jestliže se připevňují do zdi, měří se šířka a výška okenního otvoru. K šířce se připočítá 5 cm z každé strany, k výšce 10 cm. Jedině se správnými rozměry a instalací budou rolety sloužit k vaší plné spokojenosti.

Jak rolety Den a Noc fungují

Rolety Den a Noc jsou stabilní, což jim zaručuje hliníkový zadní profil. Do něj jsou šroubovány ovládací mechanizmy. Roleta se dodává již smontovaná a vy už ji pouze připevníte do držáků. Stupeň zatemnění se nastavuje pomocí řetízků, kterými lze upravit pásy rolety do jakékoli polohy. Řetízek lze umístit jak vpravo, tak vlevo. Jak správně zacházet s ovládáním rolet? Jaké polohy jsou možné? To se dozvíte v názorné videoukázce naYouTube. Sami se přesvědčíte, že rolety Den a Noc se hodí na plastová i dřevěná okna a jsou skvělým doplňkem moderních i klasických interiérů.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry