Opravdu perfektní pergola? Poradíme, jak na její zastřešení!

Stojí vám na zahradě pergola či altán, ale kvůli chybějícímu zastřešení nemůžete tyto venkovní prostory využívat za každého počasí? Z nabídek specializovaných firem si můžete vybrat takovou variaci zastřešení, jež bude vyhovovat konstrukci vašeho altánu či pergoly.

Osvědčeným výrobcem a prodejcem zastřešení je společnost VLADEKO, jejíž bohatá nabídka zahrnuje vedle zastřešení a střešních krytin i zahradní nábytek, dětská hřiště, balkóny, podlahy, barvy na dřevo, dřevěné ploty a další.

Zastřešené pergoly prodlouží obývací pokoj

Jestliže si nechcete přidělávat práci navíc, můžete již při výběru vhodné pergoly zvolit zastřešenou variantu. Zastřešená pergola představuje prodloužení obývacího pokoje se vstupem do zahrady. Transparentní polykarbonátové desky, z nichž je zastřešení realizováno, propouští světlo. Můžete si tak pod pergolou vychutnávat jarní sluneční paprsky u šálku dobré kávy. Nemusíte uklízet polštáře ze zahradního nábytku před každým deštěm. Bez obav můžete na stole nechat rozečtenou knížku. A v pergole nemusíte tak často uklízet.

Ochrana před deštěm a sluncem

Pakliže vaši zahradu zdobí pergola bez zastřešení, je možné zvolit některou ze střešních krytin, která vás i zahradní nábytek ochrání před deštěm a ostrým sluncem. Na střechu pergoly a altánu se instalují pálené tašky, polykarbonátové desky, umělé a asfaltové šindele, rákos, plech a podobně. Záleží na konstrukci dřevěného stavení a také na částce, kterou jste ochotni do zastřešení investovat.

Pokud preferujete přirozené světlo, uspokojí vás střecha z bezprostředního skla, akrylátu či polykarbonátu. Kompromis mezi cenou a kvalitou nabízí právě polykarbonátové desky, jež jsou k dostání v čiré, opálové a kouřové barvě. Prvotřídní ochranu před ostrými slunečními paprsky představují rákosové rohože, které však dokonale nechrání příliš dokonale před deštěm.

Šindele dodají punc originality

A jako další možná střešní krytina na pergolu se nabízí barevné asfaltové šindele, které se pyšní dlouhou životností. Asfaltové šindele, jež jsou k dostání v několika barevných variacích, jsou vhodným řešením pro zahradní chatky, domky na nářadí, altány a pergoly. Vyznačují se perfektními izolačními vlastnostmi a vysokou odolností. Šindele poskytují plnou ochranu před nepříznivými vlivy počasí.

VLADEKO – specialista nejen na zastřešení

VLADEKO je ryze česká společnost, která již řadu let působí na trhu s pergolami, zahradním nábytkem a zahradními potřebami. Svůj sortiment neustále rozšiřuje a svým zákazníkům nabízí zboží posledních trendů. Portfolio služeb a produktů zahrnuje kromě zahradních prvků i zakázkovou výrobu kuchyňských linek, vestavěných skříní, kancelářského nábytku a interiérového schodiště. Uspokojí tak potřeby náročné klientely.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada