Předpověď počasí: pátek a víkend teplo, příští týden ochlazení...

TNBiz, 23.4.2015

Pokud se tedy chystáte ven, využijte příjemné víkendové teploty, protože poté už počasí příliš příjemné nebude a na posezení venku můžeme rovnou zapomenout. Dnešní teploty se vyšplhaly až na 19 stupňů Celsia. Bylo polojasno až oblačno.

Podobné to bude i v pátek, kdy se teploty budou pohybovat mezi 16 a 20. Podle vyjádření meteoroložky Dagmar Honsové budou teploty příjemné, s občasným deštěm nebo bouřkami. Po ránu naměříme teploty mezi 3 a 7 stupni.

 

V sobotu se dočkáme teplot od 18 do 22 stupňů. Zároveň se objeví tzv. kupovitá oblačnost, kterou mohou doprovázet i bouřky. Během neděle dorazí na naše území vlnící se studená fronta, která přinese ochlazení pro začátek dalšího týdne. Před touto frontou budou příjemné ranní teploty 8 až 12 stupňů. Odpolední teploty se mohou vyšplhat až na 22°C.

Začátek nového týdne bude poznamenán studenou frontou. V pondělí budou ještě přijatelné teploty mezi 13 až 17 °C. V úterý už dokonce klesnou až na 10. Během příštího týdne se vyplatí nosit s sebou deštník, kvůli možnému výskytu srážek. Další dny se ponesou v podobném duchu. V horských oblastech navíc můžeme očekávat sněhové přeháňky.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky