Počasí tento týden: dnes teplo, od úterý velké ochlazení

TNBiz, 27.4.2015

Už jste uklidili zimní oblečení? Udělali jste velkou chybu. V dalších dnech se totiž pořádně ochladí, v úterý totiž spadnou teploty až o devatenáct stupňů, na některých místech budou teploměry ukazovat jen 6 °C a v polohách nad 800 metrů má dokonce i sněžit!

"Mezi 27. 4. až 3. 5. očekáváme teplotně mírně až silně podprůměrný a srážkově naopak nadprůměrný. Ochlazení se projeví více o odpoledních teplotách, než v ranních," uvádí Český hydrometeorologický ústav. " Další dva týdny (4.5. až 17.5.) očekáváme teplotně slabě podprůměrné a srážkově slabě nadprůměrné. Poslední týden předpovědi (18. až 24.5.) by mohl být spíše průměrný. Jako celek předpokládáme období příštích čtyř týdnů teplotně podprůměrné, srážkově nadprůměrné," dodává.


Předpověď na nejbližší dny podle ČHMÚ:

Pondělí

Přes den v Čechách polojasno, odpoledne od západu postupně oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo bouřky. Na Moravě a ve Slezsku skoro jasno až polojasno, odpoledne při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C, v 1000 m na horách kolem 16 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 6 m/s bude na Moravě a ve Slezsku zesilovat na čerstvý 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. Večer se bude vítr v Čechách měnit na západní až severozápadní.

Úterý

Zataženo až oblačno, déšť nebo přeháňky, postupně od západu nad 800 m sněžení. V noci a ráno na východě místy ještě polojasno. Během dne od západu ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C, na východě 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty v Čechách 6 až 10 °C, na Moravě a ve Slezsku 11 až 15 °C. Čerstvý severozápadní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na východě zpočátku mírný jižní vítr 2 až 6 m/s. V Čechách bude vítr k večeru slábnout.

Středa

Jasno až polojasno, na severovýchodě zpočátku oblačno a ojediněle déšť. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C, v Čechách místy kolem -1 °C. Nejvyšší denní teploty 11 až 15 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 5 m/s.

Čtvrtek

Polojasno, během dne od západu oblačno až zataženo a v Čechách na většině území přeháňky, ojediněle i bouřky. Na Moravě a ve Slezsku srážky až odpoledne a jen místy. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 11 až 15 °C, na východě území až 17 °C. Mírný jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Pátek

Proměnlivá velká oblačnost s přeháňkami, nad 1000 m sněhovými. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C. Mírný západní vítr 3 až 7 m/s.

Sobota až pondělí

Oblačno až zataženo, občasný déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Jen přechodně polojasno. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C, postupně 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 11 až 15 °C, postupně 15 až 19 °C.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky