Nepříjemná alergie: alergii zmírní i bylinky

REKLAMA       TNBiz, 30.4.2015

Existuje několik dostupných bylinek, které dokážou zmírnit příznaky jarní alergie. Poradí si s rýmou, svěděním očí, ale i projevy na pokožce. Velmi účinný je měsíček lékařský. Obsahuje látky zvané fytoncidy neboli rostlinná antibiotika a právě díky nim skvěle funguje v boji proti bakteriím. Kromě toho má výrazné antioxidační účinky

Mezi nejúčinnější byliny patří kopřiva, který výborně působí při senné rýmě. Můžete ji koupit buď v lékárně sušenou, nebo si ji natrhat a usušit sami. Užívá se ve formě čaje. Polévkovou lžíci byliny přelijte horkou vodou, nechte 15 minut louhovat a poté sceďte. Obvykle se pije 3 krát denně, maximálně 14 dní vkuse. Kromě toho, že kopřiva zmírní příznaky alergie, má blahodárné účinky na močové cesty, krevní oběh, čistí problematickou pleť a dlouhodobé užívání zlepšuje kvalitu vlasů. 

Trápí vás při alergii kašel a neustupující rýma? Pomůže vám i divizna. Má protizánětlivé účinky, tlumí bolest a užívá se i při žaludečních potížích. Užívá se také v podobě nálevu - čaje.

Málo známou bylinou je ostropestřec, v boji s alergiemi je však velmi účinný. Léčí různé druhy alergií, například kopřivku nebo sennou rýmu, pomáhá při astmatických záchvatech a tlumí záněty. Při přípravě čaje je nutné, aby byly semena dostatečně roztlučená, jinak se z nich nevylouhují důležité látky.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky