Plánujeme rekonstrukci obývacího pokoje. Na co se zaměřit?

REKLAMA       Jiřina Kavková, 20.5.2015

Obývací pokoj je samozřejmě centrální místnost v mnoha bytech, stejně jako v mnoha domech. Je jasné, že právě zde trávíme většinu času, stejně jako se zde scházíme s případnými návštěvami. Pokud už obývací pokoj nesplňuje vaše požadavky, je nejvyšší čas na změnu. Ta může být drobná, ale i razantní. Pojďme se podívat na několik tipů, na které nezapomenout.

Začínáme zkvalitněním izolace

Zatímco v minulosti hrála izolace doslova nulovou roli, dnes je situace zcela jiná. Především vysoké náklady vytápění nutí izolovat stále více. Samozřejmě izolační vrstva není to jediné, protože v tomto směru pomůže výměna oken. Doporučíme okna z profilu Salamander, která dnes patří mezi jednu z nejlepších možností, jakou lze realizovat. Stejně tak ale můžeme zlepšit i izolační vlastnosti stěn, stropu, nebo podlahy. Pokud o ní mluvíme, nemusíme se nutně soustředit jenom na úniky tepla, protože dobré je myslet i na hluk. Pokud vás trápí hlučnost vašich sousedů, je nejvyšší čas proti ní bojovat.

Vybíráme nový nábytek

Jakmile jsou základní stavební úpravy hotové, můžeme se pustit do výběru nového nábytku, který bude náš obývací pokoj zdobit. Pokud chcete, aby vše působilo jednotně, můžete volit takzvané obývací stěny. Ty jsou prodávány buď jako jeden celek, nebo si je lze zkombinovat dle vašich požadavků a potřeb. S volbou nábytku ale souvisí také materiál. Nechcete-li dělat kompromisy, zvolte kvalitní dřevo – nejlépe masiv. Pokud však hledíte i na cenové hledisko, je dobrý východiskem i dřevotříska v kombinaci s laminem.

Mezi nábytek se ale řadí i to hlavní, bez čeho obývací pokoj nemůže být. Je to konferenční stolek a samozřejmě i gauč. Při jeho výběru hleďte na maximální využití daného prostoru. Pohodlné sezení na rohové sedačce je zárukou toho, že každý člen rodiny bude mít své místo a zároveň zaručeně nevzniknou žádné stoprocentně nevyužité prostory.

Stěny a dekorace

Důležité je, aby celá místnost působila celistvým a jednotným dojmem. Sladit byste tak měli nejenom barvu nábytku, ale i barvu stěn. Mezi možnosti, které se hodí nejvíce, určitě patří barvy, jako je:

• Bílá

• Oranžová

• Světle-modrá

• Šedivá

Stěny by však mohly působit prázdně, a tak je dobré zaměřit se i na různé dekorace v podobě obrazů. A to, že jejich nákup je maximálně jednoduchý, vám dokáže i možnost online rámování z pohodlí domova. A jak na to? Jednoduše si zkrátka vyberete konkrétní obraz, který poté zkombinujete s dostupnými rámy. Jistotou je, že ihned vidíte, jak se k sobě daná kombinace hodí. Vše poté klasickou cestou objednáte, a jakmile vše přijde, stačí obraz umístit na zeď a ten začne zdobit i vaše doposud prázdné stěny. A hledáte-li i další možnosti, určitě se nebojte ani různých poliček a dalších praktických prvků, na které se samozřejmě hodí umístit i další zajímavé suvenýry.


 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry