Moderní interiér s koberci Pilly

REKLAMA       Jiřina Kavková, 22.5.2015

Moderní interiér s koberci Pilly

Kusové koberce patří ke skvělým doplňkům, které dokážou oživit každý interiér, zahřejí a zútulní všechny pokoje. V tomto článku bude konkrétně řeč o moderních a vzhledově jedinečných kusových kobercích Pilly, které jsou k dispozici v mnoha barvách a designech.

 

 

 

Proč si pořídit kusový koberec?

Kusové koberce Pilly přinášejí do interiéru mnoho předností. Oproti studené podlaze poskytují vašim nohám teplo, zejména pokud nemáte doma podlahové vytápění. Jedná se také o velice nápadný doplněk, který rozzáří a zútulní každou místnost. Kusové koberce se snadno čistí a pohodlně je lze nechat vyvětrat venku. Pokud změníte váš vkus nebo trendy v bydlení, lze kusový koberec jednoduše vyměnit za nový.

   

Koberce z umělého vlákna

Kusové koberce Pilly jsou vyrobené z umělého vlákna, konkrétně z polypropylenu. Díky použitým polypropylenovým vláknům disponují tyto koberce vysokou odolností proti mechanickému poškození a zašpinění. Dále mají skvělé antistatické vlastnosti. Koberce vyrobené z polypropylenu patří mezi nejlacinější mezi syntetickými koberci a využívají se především jako dekorativní podlahová krytina. 

Polypropylen se rovněž velice dobře barví, proto jsou koberce vyrobené z PP velice barevné, syté a pestré jako zmíněné kusové koberce Pilly.  
 

Výběr kusového koberce

Pokud vás kusové koberce Pilly ohromily jak svými přednostmi, tak i svým vzhledem a designem, pak je důležité se při výběru zamyslet nad vhodným rozměrem a barvou. Co se týče rozměru, berte v potaz, že kusové koberce je možné pořídit v mnoha rozměrech. Mezi běžné patří ty, kteří disponují šířkou od 40 do 200 cm. Na délku pak mohou měřit 60 - 290 cm. Rozměry i tvar doporučujeme vybírat vždy podle velikosti místnosti, kam chcete kusový koberec použít.

 

Vybíráte-li kusový koberec do obývacího pokoje, ideálním prostorem pro jeho uložení je před sedací soupravu. Berte proto v potaz také velikost pohovky a na základě toho vybírejte ideálně velký kusový koberec, který ji perfektně doplní.

      

Vhodná barva koberce   

Při výběru kusového koberce Pilly hraje důležitou roli také barva. Pilly jsou dostupné v celé škále barevných odstínů. Vybírejte barvu vždy tak, aby se hodila do dané místnosti a vnesla do ni svěžest a zpestření. Dbejte na sladění nejen s nábytkem, ale také se stěnami místnosti a dalšími textiliemi. Vhodně zvolený kusový koberec pak konkrétní místnost dokáže perfektně rozzářit.

      

Péče o kusový koberec   

Kusové koberce Pilly vyrobeny tak, aby odolávaly mechanickému opotřebení a vlivu nečistot, přesto je však nutné jim věnovat péči, aby neztratily svoji barvu a tvar vlasu. Velice důležité je koberec pravidelně vysávat a to jak z povrchu, tak i ze spodní strany. Vhodné je, aby koberec nebyl vystaven slunečnímu záření, proto by bylo dobré umístit ho na takové místo, kam pravidelně nesvítí neustále slunce. Při chemickém čištění používejte pouze ty čistící prostředky, které jsou pro tento typ koberců určené, a v případě, že se objeví na koberci nějaká nečistota, snažte se ji ihned vyčistit.

 

 

 

 
 

 


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry