Trhu vévodí tepelná čerpadla vzduch/voda

REKLAMA       Jiřina Kavková, 28.5.2015

Vzduchová tepelná čerpadla se těší mimořádnému zájmu zákazníků a jejich největší dodavatel u nás zaznamenal meziroční nárůst prodeje o 80 %.

Oblíbená tepelná čerpadla vzduch/voda fungují systémem odběru tepla z venkovního vzduchu, které používají pro ohřev vody v topném systému nebo v zásobníku teplé vody. Instalují se obvykle venku, ale některé typy je možné umístit i uvnitř, přičemž vzduch se k nim přivádí otvory ve zdech. 

Jediná značka, která uspěla v testech tepelných čerpadel vzduch/voda, země/voda i vzduch/vzduch, je společnost IVT náležící do koncernu BOSCH Thermotechnik GmbH, která nainstalovala v České republice už více než 10 tisíc tepelných čerpadel.

V testech renomované dánské energetické agentury Energy Styrelsen získalo její revoluční tepelné čerpadlo IVT Air X:

  • označení A+++ pro celou výrobní řadu
  • nejvyšší sezónní topný faktor SCOP ve všech testovaných velikostech tepelných čerpadel (topný faktor vyjadřuje poměr vyprodukovaného tepla a spotřebované energie; SCOP je ukazatel průměrných hodnot za celou topnou sezónu)
  • osvědčení až o 28 % nižší spotřebě elektřiny oproti jiným tepelným čerpadlům

Tepelné čerpadlo Air X od IVT obsahuje „vše v jednom“ – zásobník teplé vody, oběhové čerpadlo, elektrokotel i expanzní nádobu. Má monoblokový systém s chladivem jen ve venkovní jednotce a propojení zajišťuje potrubí s topnou vodou.

Model ovládá i chlazení, je nenáročný na prostor a po rozšíření může řídit až 4 topné okruhy, ohřev bazénu i solárního systému. Navíc se zapne při nadbytku vyráběné elektřiny a dodá teplo do systému nebo akumulátoru.

Revoluční švédské tepelné čerpadlo může sloužit i vám

Chcete se také zařadit mezi spokojené uživatele tepelného čerpadla? Nechte si ho zdarma navrhnout prostřednictvím elektronického formuláře společnosti IVT.

V poptávce vyplníte základní údaje o vašem objektu a preferencích, odešlete ji a brzy získáte nezávaznou individuální nabídku, kterou vypracují odborníci. Jejich technická řešení získala už nejedno ocenění. Za vše mluví to, že dokážou navrhnout čerpadlo jak pro vytápění jediné místnosti, tak i velkého areálu, například zoologické zahrady.

Tepelná čerpadla dnes hřejí rovněž mnohé známé osobnosti. Třeba Karel Loprais si na pozemku okolo montované dřevostavby s tepelnou ztrátou 8,3 kW nechal postavit plošný kolektor, který je napojený na tepelné čerpadlo IVT Greenline Compact o výkonu 7 kW. A ocenil ho už i v mínus třiceti stupních!

Informovat se můžete také prostřednictvím interaktivního průvodce výběrem tepelného čerpadla nebo na bezplatné lince zákaznické podpory 800 488 488.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Technika