Nová sociální síť Inspireli: síť pro architekty a designery

REKLAMA       Jana Brožková, 30.6.2015
Pro studenty, architekty, designery, ale i pro ty, kteří jen hledají originální nápady, jak si zařídit domov – pro ty všechny vznikla celosvětová sociální síť Inspireli. Tento unikátní český projekt je prvním svého druhu a má již tisíce nadšených příznivců z celého světa.

Originální myšlenka pro celý svět vznikla v České republice a jejími tvůrci jsou uznávané osobnosti české architektury se světovým renomé – Bořek Šípek a Karel Smejkal. Projekt vznikl za podpory české společnosti Technistone a dalších partnerů.

„Cílem sítě Inspireli je propojení všech článků nezbytných pro maximální efekt, úspěšný business a spokojenost zúčastněných; jsou to studenti, architekti, designéři, výrobní či zpracovatelské společnosti se zaměřením na stavebnictví a interiéry, a v neposlední řadě široká veřejnost podporujících příznivců,“ vysvětluje Jiří Tupý, obchodní ředitel společnosti Technistone. Ta vyrábí v Hradci Králové technický kámen, využívaný v privátních i veřejných projektech, například v hotelových sítích Hilton a Kempinski nebo na newyorském letišti J. F. Kennedyho.

Cena architektů šesti kontinentů

Sociální síť Inspireli je plná inspirativních fotografií, profilů, ale i kontaktů na uznávané odborníky z řad architektů, designerů a realizačních firem. Tato interaktivní „pavučina“ však dává skvělou příležitost především těm, kteří chtějí nakopnout svou kariéru v celosvětovém měřítku. Právě těm nabízí Inspireli možnost představit své práce celému světu a přitáhnout na sebe pozornost bez hranic. Kromě toho se studenti či absolventi architektury a bytového designu mohou zúčastnit soutěže Inspireli Awards 2015 o prestižní cenu, unikátní pohár TALENT OF ARCHITECTURE z dílny architekta Bořka Šípka. Letošního ročníku soutěže se mohou zúčastnit zájemci do věku 30 let.

Projekty budou hodnotit špičkoví a světově uznávaní odborníci z 6 kontinentů. Mezi nimi například Ing. arch. Ľubomír Králik (Slovensko), Prof. Atsushi Kitagawara (Japonsko), Ing. arch. Ivana Bendová (Kanada), Ph.D. & Ing. arch. Jan Benda, Ph.D. (Kanada), Ing. arch. Martin Dudasko (Austrálie), Ing. arch. Eva Le Peutrec (Nová Kaledonie), Alberto Kalach (Mexiko). Kompletní seznam 21členné poroty naleznete na http://www.inspireli.com/cz/awards/.

Šanci na výhru mají i fanoušci

Na vítěze čekají nejen zajímavé ceny, jako unikátní pohár navržený Bořkem Šípkem, iPad nebo grafický program pro architekty, ale hlavně první pracovní nabídky. Zkrátka však nepřijdou ani fanoušci bydlení. Ti mohou hlasovat pro fotografie projektů, které je nejvíce zaujaly, a budou mít tak šanci vyhrát například iPad.

Myšlenka sociální sítě Inspireli se setkává s velmi kladnými ohlasy a vzbuzuje velký celosvětový zájem. Svědčí o tom její návštěvnost, která dosahuje až 180 tisíc měsíčně.

„Věříme, že Inspireli pomůže nadějným talentům prosadit se na poli architektury a designu, uspět v hodnocení uznávanými osobnostmi, a stane se tak hojně využívanou sociální sítí propojující inspirace, nápady i jejich autory z celého světa,“ komentuje dosavadní úspěch českého nápadu Jiří Tupý. Více se o projektu Inspireli můžete dozvědět na stránkách www.inspireli.com . 

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba