Počasí v dalších dnech: konečně ochlazení, zataženo, polojasno

TNBiz, 23.7.2015

V Chebu 17 stupňů, ve Zlíně 27 a v Ostravě dokonce 28 stupňů. Tak to ve čtvrtek po ránu vypadalo v Česku. Rozdíl v teplotách mezi západem a východem byl až 10 stupňů Celsia. Ochlazovat se začalo v Česku od středečního večera.

Na některých místech se objevily i bouřky nebo přeháňky. Tolik očekávaný déšť ale nebyl zdaleka tak silný, aby konečně zavlažil vyprahlou zem. A žádné větší srážky neočekávají meteorologové ani v následujících dnech. Teploty sice nebudou tak vysoké jako v posledních dnech, ale i nadále budou stoupat ke 30 stupňům. Počítat ale musíme s přeháňkami a bouřkami.

Jak bude dál podle ČHMÚ?

Předpověď na čtvrtek:
V Čechách bude oblačno až zataženo, na východě zpočátku polojasno. Ojediněle se dál budou vyskytovat přeháňky. V jižních Čechách, na Moravě a ve Slezsku musíme dál počítat s bouřkami, které mohou být velmi intenzivní. Odpoledne a večer bude na západě a severu Čech oblačnost ubývat. Nejvyšší denní teploty vyšplhají na 25 až 29 °C, na Moravě a ve Slezsku 29 až 33 °C, v 1000 m na horách kolem 18 °C, v Beskydech kolem 23 °C.

Předpověď na pátek:
I v pátek bude oblačno až polojasno, ojediněle musíme počítat s přeháňkami nebo bouřkami. Nejnižší noční teploty klesnou na 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty opět vyšplhají na 27 až 31 °C.

Předpověď na sobotu:
V sobotu bude opět zataženo s bouřkami a deštěm. Až k večeru budou od západu srážky ustávat a začne se vyjasňovat. Nejnižší noční teploty klesnou na 20 až 16 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 26 až 30 °C, na východě místy kolem 32 °C.

Předpověď na neděli:
I v neděli bude oblačnosti ubývat. Nejnižší noční teploty klesnou na 15 až 11 °C, na východě kolem
17 °C. Nejvyšší denní teploty ale vystoupají už jen na 22 až 26 °C.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky