Recept na jahodový dort s korpusem z kukuřičných lupínků

REKLAMA       Jana Brožková, 7.8.2015
Druh korpusu často používaný na cheesecake se dá využít i v tomto receptu. Na rozdíl od máslových sušenek, které bývají jeho součástí, zkuste použít kukuřičné lupínky Kellogg´s Corn Flakes. 

Ingredience:

Korpus:
100 g změklého másla
2 lžíce kokosového tuku
200 g
kukuřičných lupínků Kellogg´s Corn Flakes
Krém:
1kg jahod
500g bílého jogurtu
100g cukru krupice
400g šlehačky
3 vanilkové cukry
3 lžíce citronové šťávy
13 plátků želatiny
Na posypání trochu kokosu

Postup přípravy receptu:
Formu na dort (26cm) vyložíme pečícím papírem. Změklé máslo smícháme s kokosovým tukem. Přidáme Kellogg´s corn flakes a promícháme. Dáme do formy a umačkáme. Vložíme do lednice na 2 hodiny ztuhnout.

Pět plátků želatiny necháme ve studené vodě nabobtnat 5 minut. Mezitím si připravíme 500g omytých jahod a rozmixujeme. Nabobtnanou želatinu vymačkáme, dáme do kastrůlku a necháme na mírném stupni na plotýnce rozpustit. Sundáme z plotýnky, přidáme nejdřív lžíci pyré, zamícháme a přidáme zbytek, zamícháme.

Zbylých osm plátků želatiny namočíme do studené vody na 5 minut. Jogurt s citronovou šťávou, cukrem a jedním vanilkovým cukrem smícháme. Želatinu vpravíme do připraveného jogurtu stejně jako do pyré.

Šlehačku si ušleháme se zbylými vanilkovými cukry. 300g jahod umyjeme a nakrájíme na malé kousky. Zamícháme do ušlehané šlehačky a celé přimícháme do připravené jogurtové hmoty.

Na korpus dáváme postupně od prostředka tři lžíce jogurtovo-šlehačkové hmoty a lžíci jahodového pyré. Necháme 2 hodiny tuhnout v lednici.

Po dvou hodinách dort dozdobíme zbylými jahodami a posypeme kokosem. Dáme opět na několik hodin chladit.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend