Počasí: stále vysoké teploty, někde bouřky z vedra

TNBiz, 7.8.2015

Víkend sice bude stále ve znamení velmi vysokých letních teplot, ale od západu se do slunného počasí přimíchají i bouřky z veder. Nejvyšší teploty meteorologové očekávají v Čechách, kde se paradoxně ale také začne trochu kazit počasí.

V sobotu později odpoledne a večer bude totiž v Čechách až oblačno, na západě a severozápadě Čech budou místy bouřky, jinde je očekávejte spíše ojediněle. Nejnižší noční teploty budou dosahovat 22 až 18 °C, v údolích místy kolem 15 °C. Nejvyšší denní sobotní teploty dosáhnou 34 až 38 °C.

Předpověď na neděli:

V Čechách polojasno až oblačno, místy přeháňky nebo bouřky. Na Moravě a ve Slezsku většinou polojasno a srážky jen ojediněle. Nejnižší noční teploty 21 až 17 °C. Nejvyšší denní teploty v Čechách 29 až 33 °C, na Moravě a ve Slezsku 33 až 37 °C. Mírný jihovýchodní, v Čechách severovýchodní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na pondělí:

Jasno až polojasno. Místy přechodně až oblačno a ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 20 až 16 °C. Nejvyšší denní teploty 33 až 37 °C, na západě Čech 30 až 33 °C. Mírný východní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na úterý:

Jasno až polojasno. Na západě a jihozápadě při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 21 až 17 °C. Nejvyšší denní teploty 33 až 37 °C. Slabý proměnlivý, během dne mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na středu:

Jasno až polojasno. Během dne postupně až oblačno a místy přeháňky nebo bouřky, zejména na západě. Nejnižší noční teploty 21 až 17 °C. Nejvyšší denní teploty 32 až 36 °C. Mírný východní až severovýchodní vítr 2 až 5 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Vyhlídka počasí od čtvrtka do soboty:

Jasno až polojasno. Při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. V závěru období od západu místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 21 až 16 °C. Nejvyšší denní teploty 33 až 38 °C, v závěru období na západě kolem 31 °C.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky