Skončí úmorná vedra? Předpověď na víkend tvrdí, že ano!

TNBiz, 13.8.2015

Od čtvrtka do pátku v Čechách, a do soboty na Moravě a ve Slezsku, budou trvat tropická vedra. "Ve čtvrtek očekáváme teploty 32 až 36 °C, v pátek 34 až 38 °C, ve středních a severních Čechách místy i vyšší, v sobotu na Moravě a ve Slezsku 33 až 37 °C," uvedl ČHMÚ.

Od pátečního večera začne velmi zvolna postupovat přes naše území k východu zvlněná studená fronta, která bude počasí u nás ovlivňovat až do úterý. V oblasti fronty se mohou vytvářet silné bouřky

čtvrtek:
Skoro jasno až polojasno, přechodně místy až oblačno, odpoledne ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 20 až 16 °C. Nejvyšší denní teploty 30 až 34 °C, na Moravě a ve Slezsku místy až 37 °C.

pátek:
Jasno až polojasno, během dne při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky, na západě Čech večer přibývání oblačnosti a místy bouřky. Nejvyšší denní teploty 34 až 38 °C.

sobota:
V Čechách oblačno, od západu na většině území s bouřkami
a přeháňkami. Na Moravě a ve Slezsku polojasno, odpoledne až oblačno, ojediněle bouřky a přeháňky, večer srážky četnější. Ojediněle intenzivní bouřky. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C, na Moravě a ve Slezsku 32 až 37 °C.

neděle:
Oblačno až zataženo, na většině území s deštěm nebo přeháňkami, místy s bouřkami, zejména na Moravě a ve Slezsku. Ojediněle intenzivní bouřky s přívalovými srážkami. Nejvyšší denní teploty v Čechách 24 až 28°C, na Moravě a ve Slezsku 28 až 32 °C, na západě Čech kolem 22 °C.

pondělí:
Oblačno až zataženo, na většině území déšť nebo přeháňky, místy bouřky. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C, na jihovýchodě a východě až 30°C.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka:
Zpočátku oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Postupně ubývání oblačnosti a ustávání srážek. Nejvyšší denní teploty 22 až 27 °C.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky