Pozor na levné napodobeniny dřevoplastů!

Dodavatelé, kteří nekvalitní prkna nakoupili od neseriózních výrobců, zmizí z trhu a zákazník se nemá se svou stížností kam dovolat. Je proto důležité nenechat se zlákat cenou a spočítat si, že se počáteční investice do kvality ve výsledku opravdu vyplatí.

Důležité je si zjistit informace o výrobci, dát přednost výrobkům, kde známe výrobce, licenci a výrobcům, kteří nabízejí dlouhou záruku. My ve WPC - WOODPLASTIC a.s. dáváme záruku až 25 let. Při volbě kupujícího doporučujeme masivní plná prkna, která se se oproti dutým prknům například nemusí spádovat. Důležité i je, jaké výrobce používá barviva a UV filtry. Kromě toho se zákazníci mohou přesvědčit o kvalitě našich produktů v terasových centrech, kde jsou k dispozici terasy několik let vystavené povětrnostním podmínkám,“ uvedla marketingová manažerka WPC - WOODPLASTIC a.s. Zuzana Krucká.

Levné napodobeniny terasových WPC prken většinou mají dutý profil, který má menší zatížitelnost (například sníh). I při spádování dochází v dutinách k zadržování vlhkosti a postupnému plesnivění. Prkna pak často praskají a různě se deformují. Už při pohledu na materiál je na levných produktech vidět hrubá nebo naopak vosková struktura. V prvním případě se jedná o větší množství dřevních štěpků (nejčastěji bambus), kterými je ušetřeno na potřebných pojivech. V druhém případě se jedná o levné a zdraví škodlivé PVC přidané do směsi dřevních mouček.

U PVC složek dochází ke kroucení materiálu na sluníčku nebo při změnách venkovní teploty. I na takto nekvalitní produkty udávají výrobci podezřele vysoké záruky, které nemohou dodržet. Pravidlem bývá, že s naštvanými zákazníky už pak nekomunikují, firma, která terasu pokládala, svádí problém na výrobek a zákazníkovi, jež utratil desítky tisíc korun, zbývají oči pro pláč.

Proč je WPC tolik oblíbené? Na rozdíl od přírodního dřeva je téměř bezúdržbové, to znamená, že v případě znečištění použijete maximálně koště a vysokotlaký čistič (WAP) na opláchnutí. Dřevo vyžaduje velkou péči, zhruba dvakrát za rok potřebuje nátěr, což jsou další několikatisícové výdaj, a to v několika vrstvách. Jinak nezvládá odolávat povětrnostním podmínkám a je také náchylnější k napadnutí škůdcem. Tyhle problémy s WPC řešit nemusíte.

Společnost WPC – WOODPLASTIC a.s. je předním českým výrobcem unikátních produktů z materiálu WPC dle licence Strandex Corporation (USA). Vyrábí a prodává prvotřídní plná terasová prkna s ploty z materiálu WPC (WOOD-PLASTIC COMPOSITE), s obsahem 60 % dřeva a 40 % kvalitního, zdravotně zcela nezávadného polymeru HDPE) v mnoha designech, velikostech i barevných variantách. Produkty WoodPlastic® jsou výjimečné svojí odolností vůči povětrnostním vlivům, vysokou kvalitou provedení, dokonalým designem a téměř nulovou potřebou údržby (zcela bez natírání). Garantovaná záruka činí až 25 let. Více informací na: www.woodplastic.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky