Počasí: úterní bouřky mohou být na většině území

TNBiz, 31.8.2015

Meteorologové vydali novou výstrahu. Varují před vysokými teplotami, nebezpečím požárů, ale i před silnými bouřkami, které do Česka dorazí v úterý odpoledne. "V pondělí a v úterý očekáváme v polohách pod 600 m n. m. velmi vysoké teploty, které se budou pohybovat mezi 31 až 36 °C," varuje ČHMÚ.

Už v úterý odpoledne začne přecházet přes republiku od západu studená fronta. "Na frontě a v bouřkách může docházet k přechodnému zesílení větru, jehož nárazy se budou pohybovat nejčastěji kolem 20 m/s (t. j. 72 km/h). V bouřkách se mohou objevit také lokální přívalové srážky s ojedinělými úhrny kolem 35 mm a v odpoledních a večerních hodinách i kroupy. Fronta bude při svém postupu přes východ Moravy a Slezsko v noci na středu slábnout," dodávají meteorologové.

A jak bude dál?

Předpověď na středu:
Bude zataženo až oblačno, na většině území déšť. Zpočátku ojediněle bouřky. Během odpoledne od severozápadu slábnutí srážek. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C, na západě až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C, na jihovýchodě až 24 °C.

Předpověď na čtvrtek:
Oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo občasný déšť, zejména na jihu území. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C.

Předpověď na pátek:
Oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo občasný déšť. Postupně slábnutí srážek a místy přechodně až polojasno. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C.

Předpověď na sobotu:
Většinou oblačno, ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C.

Vyhlídka počasí od neděle do úterý:
Většinou oblačno, místy déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 11 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 20 °C.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky