V Ecocity Malešice vznikne již brzy zelená relaxační zóna

 

Projekt Ecocity Malešice, který staví developerská společnost JRD, bude mít brzy zelený relaxační park s lavičkami, pergolou a amfiteátrem pro sousedská setkávání. Jeho dokončení JRD plánuje na letošní podzim a s ním také akci, při které si budou sami majitelé nových bytů zakoupených v průběhu léta moci vysázet v blízkosti svého nového domova stromy a označit je vlastními cedulkami se jménem.

Díky tomu, že JRD pěstuje keře a stromky ve vlastní školce u Vlašimi, přiváží je do projektů již vzrostlé. Rezidenti tak nemusí čekat, než se jim pod okny park zazelená. „Výsadby stromů v Ecocity Malešice se mohou nyní zúčastnit i majitelé nových bytů. K těm, které si pořídí v rámci letní akce, jim nabídneme možnost zasadit si v blízkosti svého nového domova jeden námi věnovaný vzrostlý strom. Ten si pak mohou označit cedulkou třeba se jménem vlastního dítěte a sledovat pak, jak oba spolu rostou a sílí,“ říká Jan Řežáb, majitel JRD. Klienti si budou moci vybírat hned z několika druhů dřevin, jako je javor mléč, javor klen, javor babyka, líska turecká, buk lesní, dub letní, lípa srdčitá, jeřáb břek, jeřáb ptačí, bříza bělokorá, habr obecný a další.

 

Kontakt a propojení s přírodou patří k prioritám projektů JRD. „Protože nám není životní prostředí lhostejné, hledáme pro své projekty neustále vhodné a zajímavé pozemky, ke kterým při výstavbě přistupujeme maximálně šetrně a kde pak kolem domů vysázíme zelené parky plné vzrostlých stromů a keřů. Vždy se snažíme do projektů vnést co nejvíce zeleně, takže ji neumisťujeme jen do předzahrádek a společných parkových prostor, ale využíváme i plochy domů. V Ecocity Malešice či v Rezidenci Trilobit jsme například vytvořili zelené střechy, které domy nejen přirozeně izolují, ale přináší také lepší klima,“ uvádí Jan Řežáb.

 

Zelené parky v projektech JRD: pro sport i zábavu

 

Plochu mezi domy, kterých v projektu Ecocity Malešice postupně vyroste celkem sedm, pokryje zeleň a prvky pro zábavu dětí i dospělých. Relaxační zóna poskytne nejen útočiště před ostrým sluncem a deštěm, ale nabídne místo pro budování dobrých sousedských vztahů. Ty mohou rezidenti Ecocity Malešice navozovat třeba při společném grilování. A stejně jako výstavba domů je i úprava volného prostoru řešena na etapy. „Po dokončení první zóny plánujeme postavit přirozený val, na kterém vznikne letní i zimní skluzavka. Současně s ním vybudujeme komunitní zahrádky a počítáme také s umístěním kompostérů. A právě do těchto míst budou noví majitelé již na podzim moci sázet své označené stromy. Počítáme s tím, že vše bude dokončeno po dostavbě druhé etapy v průběhu roku 2016. V dalších fázích pak přijdou herní prvky, hřiště pro cvrnkání kuliček a pétanque,“ přibližuje Jan Řežáb. V rámci celého projektu je v plánu rovněž obchod, mateřská školadeveloper zvažuje i vybudování malé útulné kavárny.

 

 

 


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba